Jump menu

Main content |  back to top

Tilpass dine innstillinger

Du får mest ut av www.shell.no, hvis du bruker Microsoft Internet Explorer versjon 6 eller nyere (for Mozilla-Firefox gjelder versjon 1.5 eller nyere). Din skjermoppløsning bør være innstillt på  1024 x 768 pixels.

For å sjekke og endre skjermoppløsningen og farge-innstillingene i Microsoft Windows skal du gjøre følgende:

 • Klikk på Start -> Innstillinger
 • Åpne Kontrollpanel 
 • Dobbeltklikk på Skjerm-ikonet
 • På Innstillinger-fanen kan du endre din skjermoppløsning og farge-innstillinger

For å sjekke og endre farge-innstillingene på en Mac skal du gjøre følgende:

 • Klikk på Apple-menyen (ingen tastatur-snarvei)
 • Klikk på undermenyen Kontrollpaneler og klikk deretter på Utseende

For å sjekke og endre skjermoppløsningen på en Mac skal du gjøre følgende:

 • Sørg for at du er i Finder - tast om nødvendig Apple + Tab for å skifte rundt mellom dine åpne vinduer, inntil du er tilbake i Finder
 • Klikk på Apple-menyen eller tast Ctrl + F2
 • Klikk på Systeminnstillinger eller trykk på Pil Ned-tasten for å markere den, og tast deretter Enter
 • Klikk på Visninger-ikonet eller tast Tab (du skal muligens taste Ctrl + F7 først), inntil ikonet er markert med en blå kant. Trykk deretter på Mellomromstasten
 • Klikk på Visning-fanen eller tast Ctrl + F7 (en eller to ganger) for å markere en av de fire faner, og bruk deretter høyre og venstre piltast for å velge Visning-fanen (markert med blått), hvis den ikke allerede er markert.
 • Den typiske skjermoppløsning er 1024 x 768. Hvis du vil gjøre teksten på skjermen større, kan du skifte til 800 x 600 eller 640 x 480. For å gjøre dette kan du enten klikke på den ønskede oppløsning eller taste Tab, inntil en av oppløsningsinnstillingene er markert (med blått), trykk deretter på Pil Opp-tasten til oppløsningen over, og skjermoppløsningen vil så skifte om få sekunder. Gjenta prosessen med Pil Opp- eller Pil Ned-tasten for å velge den oppløsning, som passer deg best. 
 • Når du er tilfreds med skjermstørrelsen, klikker du på Lukk (den røde knapp) i toppen av vinduet, eller tast Apple + W for å lukke vinduet og gå tilbake til Finder

Generelt om navigasjon

Hvis du ikke kan se hele siden, kan du bruke scrollbaren i høyre side av skjermen til å bevege siden oppover og nedover. Hvis du klikker på Shell-logoet, kommer du tilbake til hjemmesidens forside. Hvis du klikker på "Tilbake"-knappen i din browser, kommer du til den forrige side.

Navigasjon på hjemmesiden

Shells hjemmeside er delt opp i 4 kategorier/områder:

 • Ansvarlig energi
 • Innovation
 • Om Shell
 • Produkter og tjenester.

Hvis du klikker på en av de fire knapper i disse områder, får du et overblikk over de forskjellige seksjoner i den valgte kategori. Hvis du lar musen hvile på en seksjon, vil en liste over under-seksjoner vises. 

Du kan klikke på en hvilken som helst av disse for å fortsette ditt søk, eller du kan bruke "Lukk"-knappen (x) for å gå tilbake til forsiden.

Hjemmesidens venstre side er oppdelt i fem kategorier, basert på ditt informasjonsbehov. Når du klikker på en av disse knapper, vil et nytt nivå komme til syne.

F.eks. vil jobbsøkere få vist et utvalg av relevante emner, slik som Studenter og nyutdannede, Jobbsøk og søknadsprosess. Klikk på "Lukk"-knappen (x) for å lukke nivået.

Topp- og venstre-navigasjonen

Topp-navigasjonen er inndelt i de samme kategorier som forsiden: Ansvarlig energi, Innovation, Om Shell og Produkter og tjenester. Du kan finne dem på alle våre sider.

Topp-navigasjonen kan utvides til å vise hovedseksjonene i en kategori. Hvis du lar musen hvile på seksjonen, vil du få vist en liste over sider. Du kan også benytte venstre-navigasjonen til å grave dypere ned i en seksjon utover de nivåer som finnes i topp-navigasjonen.

Nettstedskart

Har du gått deg bort? All informasjon på www.shell.no er tilgjengelig via navigasjonspanelet i venstre side, men på nettstedskartet kan du også få hjelp til å finne frem.


Den viser hele nettstedets struktur, med direkte linker til de forskjellige sider og seksjoner. Du finner link til nettstedskartet nederst på siden - uansett hvor du er i nettstedet. Som utgangspunkt kan du se en oversikt over de to første nivåer. Hvis du klikker på det andre nivå, kan du se alle sider i den seksjonen.

Sidefot (bunntekst)

Sidefoten har 4 hovedområder: Om hjemmesiden, Hovedområder, Verktøy og et resumé. Disse går igjen på alle Shells hjemmesider.

Om hjemmesiden gir adgang til Tilgjengelighet, Hjelp, Betingelser og Vilkår, Personvern og vår Global Helpline (hvor du kan melde problemer med overholdelse av regler og lovgivning).

Verktøy-seksjonen er forskjellig for hver side, og den viser deg relevante funksjoner, slik som stasjonssøk, jobbsøk, osv.

Søk

Når du foretar et søk på ett av våre nettsteder, vil du få resultater tilbake fra alle Shells nettsteder.

I høyre side av skjermen kan du deretter justere ditt søk innenfor de enkelte nettsteder, dokument-typer (pdf, doc) og språk.

Du kan også justere den måte, du vil ha resultatene vist på, så du får flere eller færre linjer av et sidereferat eller sidens utgivelsesdato.

Fra tid til annen vil det bli vist et anbefalt resultat i toppen av siden, som adskiller seg ved et rødt "anbefalt"-skilt ved siden av resultatet.

Dette har vi introdusert for å vise hva vi synes er det mest relevante innhold basert på ditt søkeord eller -setning.

Kontakt oss

Bortset fra de tilbakemeldinger du måtte gi i en av våre regelmessige brukerundersøkelser, kan du komme med forespørsler, spørsmål eller kommentarer ved å sende en beskjed her: Kontakt oss