Jump menu

Main content |  back to top

En karriere innen Sales and Marketing hos Shell står sentralt når det gjelder å levere Shell-produkter og -tjenester til kunder over hele verden. Shell er en av verdens mest anerkjente og verdifulle merkevarer, og er en av de største merkevaredetaljistene. Vårt mål er å være det mest innovative energiselskapet i verden.

En jobb innen Sales and Marketing hos Shell har fokus på kundens opplevelse og bidrar til å skape verdi i hele kundekjeden.

Vi ser etter selgere ogmarkedsførere som forstår hvordan man leverer verdi og legger til rette for fornøyde kunder. 

Noe av det viktigste i Sales and Marketing er å drive lønnsom vekst ved å skape relasjoner til kundene og forstå deres behov, enten kundene er bensinstasjonskunder, forretningspartnere, myndigheter eller NGO-er.

Derfor ønsker Shell å rekruttere salgs- og markedsføringsfagfolk som har en sterk personlighet og god forretningserfaring, som er engasjerte når det gjelder å forbedre kundens opplevelse og som kan bygge tillitsfulle relasjoner.

Vi ser etter personer som kan være en del av en kundefokusert organisasjon.

 

Møt lederen, Juan Ignacio Elias

Juan Ignacio Elias er Global Direct Sales Excellence Lead for Shell Global Commercial. Juan begynte å jobbe i Shell i hjemlandet sitt, Argentina, og bor nå i USA.

Han sier de viktigste forskjellene mellom Shell og andre internasjonale oljeselskaper er verdien i Shells merkevare, de globale utviklingsmulighetene og fokuset på kundene.

"Jeg har hatt flere lokale, regionale og globale stillinger innen salg og markedsføring," sier Juan. "Jeg liker veldig godt å ha så varierte muligheter, og å jobbe i et globalt selskap med sterke kjerneverdier som ærlighet, integritet og respekt for folk."

"Shell-merkevaren er spesielt tiltalende for meg. Jeg har hatt bakgrunn innenfor salg og markedsføring i flere ulike selskaper i transportbransjen, så det passet perfekt å gå over til forretningsområdet Shell Lubricants."

Juan, som har jobbet for Shell i mer enn ti år, forklarer hvordan Shell går i bresjen for effektive kommersielle team som kan gi den aller beste kundeservicen.

"Når du jobber for Shell i en kommersiell rolle, jobber du med svært profesjonelle og varierte team, bruker de nyeste teknikkene og verktøyene og sikrer en god balanse mellom jobb og fritid."

"Du kan praktisere stort sett alle typer disipliner hos Shell – organisasjonen gir mulighet til å utvikle potensialet ditt innen en lang rekke områder. Du omgir deg med svært profesjonelle mennesker fra hele verden, som alle deler de samme verdiene".

"Jeg har fått muligheten til å bidra til hvordan salgsmedarbeidere jobber mer effektivt over hele verden, i alle virksomhetene innenfor Global Commercial."

Møt lederen, David Wood

"Jeg er svært stolt av Shell," sier David, som har vært i selskapet i 17 år."

"Jeg tror folk får en følelsesmessig relasjon til merkevaren. Det er et svært vanlig kulturelt trekk her. Som markedsførere prøver vi å få offentligheten – de millionene av mennesker som har å gjøre med oss hver eneste dag – til å føle en form for stolthet over at de velger Shell."

"Det er sannsynligvis det mest givende i min jobb – nesten alle du møter er kunder."

Han legger til at det å drive flere detaljhandelssteder enn noe annet selskap i verden, gir unike og spennende utfordringer når det gjelder å forbedre kundeservicen.

"Vi har så mange berøringspunkter med kundene over hele verden. Vi jobber hele tiden for å sikre at disse millionene mennesker får en opplevelse som lever opp til merkevaren vår."

Voice of the Customer

Smilende kunde ved kassen på en Shell-bensinstasjon

Ett eksempel på Shells engasjement for en kundefokusert virksomhet, er kampanjen Voice of the Customer. Konseptet ble lansert i 2012 på Shell-bensinstasjoner i Storbritannia og ble rullet ut på verdensbasis til alle Shell-stasjoner i 2013.

Med dette konseptet kan Sales and Marketing-teamene hos Shell få direkte informasjon om hva kundene mener om sitt besøk på Shell-stasjonen.

Takket være dette programmet forstår Shell bedre hva kundene mener – med kundens egne ord.

Kampanjen Voice of the Customer begynner å forme hvordan Shell-bensinstasjoner drives, og fanger også opp flott service fra de som er Shells ansikt utad – tilfeller der medarbeidere har gitt det lille ekstra for å gjøre kundens dag bedre.

I tillegg har programmet lagt grunnlag for en viktig internasjonal dialog mellom kundene og Shell, og responsen viser seg å være svært positiv.

Commercial Excellence

Som en del av vårt fokus på å maksimere kundens verdi, bidrar vårt interne Commercial Excellence-program til å identifisere og utvikle den beste salgspraksisen for våre kommersielle team.

Takket være dette programmet kan dyktige Sales and Marketing-fagfolk koordinere og justere arbeidet sitt for å forstå og oppfylle kundens behov. 

Å oppnå og vedlikeholde Commercial Excellence krever at vi hele tiden ser på referansestandarder utenfor virksomheten for å sikre at vi har riktig atferd og riktige prosesser og verktøy. Shell har en egen organisasjon som jobber med dette.

Med Sales and Marketing-jobb hos Shell får du ta del i de nyeste kommersielle ledelsespraksisene, slik at du kan bruke din erfaring til å forbedre vår anerkjente salgsorganisasjon.

 

Sideverktøy