Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

Shells Jazzstipend til bassisten Trygve Waldemar Fiske

Shells Jazzstipend 2013

Bassisten Trygve Waldemar Fiske fra Frei er vinner av Shells Jazzstipend 2013.

Fiske, som er fra Frei på Nordmøre, er et nytt stort talent blant våre unge fremadstormende bassister. 26- åringen har sin utdanning fra jazzlinja på NTNU og har i løpet av de siste fem-seks årene markert seg som en allsidig bassist som blir benyttet i en rekke band og konstellasjoner. 

Hanna Paulsberg Concept som er et av Trygves hovedprosjekt, har eksistert siden 2010 og markert seg på den unge nordiske jazzscenen blant annet ved å vinne talentutviklingskonkurransen Young Nordic Jazz Comets og Trondheim Jazz Festival Unge  Talentpris. 

I vokalisten Heidi Skjerves prosjekt Jazz Fra Skogom der jazz og folkemusikk kombineres på en raffinert måte, spiller Trygve sammen med to av Norges fremste utøvere på sine instrumenter pianisten  Vigleik Storås og saxofonist John Pål Inderberg.

- Dette er et stipend som annenhvert år blir delt ut som et musikkteaterstipend under operafestukene i Kristiansund og annenhvert år som jazzstipend under Jazzfestivalen i Molde.  Stipendet er på 50 tusen kroner, sier kommunikasjonssjef Kitty Eide i Shell.

Juryen har bestått av representanter fra Shell og Molde Internasjonale Jazzfestival.

Stipendet tilfaller instrumentalist/vokalist fra Møre og Romsdal med potensial til å videreutvikle sitt talent,  og er gitt som støtte til oppsetting av en solokonsert under påfølgende års jazzfestival.

Fiske er den andre bassisten som mottar dette stipendet. Tidligere Jazzstipendvinnere er bassist Steinar Raknes fra Midsund og pianist Erling Aksdal fra Molde.

Det betyr at vi allerede kan begynne å glede oss til å høre prisvinnerkonserten med Trygve Waldemar Fiske på Plassen under Moldejazz i  2014!

Shells jazzstipend til bassisten Trygve Waldemar Fiske

Shells jazzstipend til bassisten Trygve Waldemar Fiske