Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

Sigrid Vetleseter Bøe fikk Shells musikkteaterstipend

Sopransangeren Sigrid Vetleseter Bøe mottok i går Shells musikkteaterstipend i forbindelse med premieremiddagen etter åpningen av Operafestukene i Kristiansund 2014.

24 år gamle Sigrid Vetleseter Bøe vokste opp i Bøfjorden i Surnadal kommune. Som barn hadde hun musikk på alle kanter, og fattet fort interesse for klassisk musikk, og spesielt opera.

Hun begynte som korsanger som niåring og var hyppig omtalt i lokale aviser som et stort talent og gullstrupe. Soloutdannelse pågår i Trondheim, og Bøe beskrives som en kommende sopranstjerne. 

Hun har allerede vært med i mange store oppsettinger, og er også tidligere prisbelønt som mottaker av Edvard Bræins Minnepris. 

Sigrid Vetleseter Bøe har en av de store rollene i den lille operaen ”Pappaperm” som NTNU-studenter oppfører under operafestukene i Kristiansund 14. og 15. februar.

Shells kulturstipend deles ut annen hvert år som jazzstipend i forbindelse med Jazzfestivalen i Molde, og annen hvert år som musikkteaterstipend i forbindelse med Operafestukene i Kristiansund.  Stipendet er på 50.000 kroner. 

Stipendet går til en musiker/utøver fra Møre og Romsdal som har potensial for videreutvikling av sitt talent. Tidligere vinnere av musikkteaterstipendet er Hallvar Djupvik og Beate Mordal.

Representanter fra Operaen i Kristiansund og Shell utgjør juryen for Musikkteaterstipendet. 

Operamiddag 9 - Petter Ingeberg

Gunnar Ervik, driftsdirektør i A/S Norske Shell, delte ut Shells musikkteaterstipend til Sigrid Vetleseter Bøe i forbindelse med premieremiddagen etter åpningen av Operafestukene i Kristiansund.