Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

Ny nettguide forener bil og motorolje

Utvikling av motorolje har med tiden blitt høyteknologisk, og egenskapene i moderne oljer varierer stort. Nå lanserer Shell en nettbasert guide som hjelper bilistene med å finne riktig motorolje til sitt kjøretøy.

Valg av riktig motorolje er ofte ingen enkel sak, noe de fleste bilførere før eller senere erfarer. De fleste skifter motoroljen under service, men fra tid til annen kreves det at bileier selv gjør jobben, og da kan det være nyttig med litt assistanse. 

Shell lanserer nå sin omfattende nettguide Lubematch i Norge, som er utviklet nettopp for å forenkle jakten på riktig olje. Nettguiden gjør valget lettere for brukerne ved at man finner sin bilmodell og motortype i nettguiden, og deretter får et raskt svar på hvilken olje som passer motoren best. 

– Feil valg av motorolje er ikke nødvendigvis ødeleggende, men med feil olje går motoren aldri helt optimalt. Maskineriet blir ikke smurt så godt som nødvendig og gjør dermed motoren mindre effektiv i drift, sier kommunikasjonsrådgiver i A/S Norske Shell, Alice Bergfall.

– Riktig motorolje har blant annet sammenheng med motortype, drivstoff og klima. Riktig valg av olje blir dermed spesielt viktig i land som Norge, der temperatursvingningene er relativt store. Lubematch er utviklet for å gjøre bilfører sikker på at han eller hun tar det riktige oljevalget, sier Bergfall.

Lubematch er ikke bare utviklet for privatbilister. Førere av både motorsykler, lastebiler, landbruksmaskiner og anleggsmaskiner kan ha god nytte av guiden som nå er tilgjengelig på nett.

For mer informasjon, se lubematch.shell.no.

 

Ny nettguide forener bil og motorolje