Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

POPULÆRT ORMEN LANGE-SPILL

Spillet Ormen Lange Pipe Rider II, som utfordrer deg til å kjøre så fort som mulig gjennom Ormen Lange-rørledningene, helt fra reservoaret i Norskehavet til markedet i Storbritannia, har blitt lastet ned av 150 000 brukere. Det populære spillet er tilgjengelig som en gratis app både på App Store og Google Play.
Alice Bergfall, kommunikasjonsradgiver Norske Shell

Alice Bergfall i Norske Shell ønsker at nettportalen Ormen Lange World skal inspirere ungdom til å velge realfag og petroleumsrelaterte utdanningsveier.

Spillet Pipe Rider er en del av Ormen Lange World, en nettportal som også inkluderer faktainformasjon, filmer og skoleoppgaver om Ormen Lange. Ved bruk av ”infotainment” med Ormen lange som plattform, ønsker Shell å inspirere ungdom til å velge realfag.

Ormen Lange World er også ment å være et undervisningsverktøy for lærere i skolen som har tema olje og gass i naturfagsundervisning.

— Ormen Lange World gjør det mulig for ungdom å treffe oss på nettet, og å oppleve på en interaktiv måte hvor gøy og interessant realfag kan være i praksis. Spillet, nettportalen og filmene er også nyttige verktøy for våre ansatte som ofte møter studenter og lærere i skolen eller deltar på arrangementer som karrieredager, forteller kommunikasjonsrådgiver i Norske Shell, Alice Bergfall.

Olje- og gassindustrien trenger flere ingeniører, forskere og folk med teknisk ekspertise. Målgruppen til Ormen Lange World og Pipe Rider er hovedsakelig ungdom mellom 12 og 24 år, som er i gang med å ta utdanningsvalg. 

— Vi håper at Ormen Lange World og Pipe Rider-spillet skaper nysgjerrighet og interesse for realfag og petroleumsrelaterte fag blant unge. Vår bransje har utrolig mange spennende karrieremuligheter for de med interesse for vitenskap og teknologi og dette ønsker vi å vise frem, sier Alice Bergfall i Norske Shell. 

Ormen Lange spillet Pipe Ride

Spillet Pipe Rider er tilgjengelig for nettbrett og mobil. Her befinner du deg tusen meter under havoverflaten på gassfeltet Ormen Lange. Målet er å kjøre så raskt som mulig gjennom gassrøret til endestasjonen i England. Vanskelige forhold vil forsøke å forhindre deg og du vil måtte bruke frostvæskekanonen for å skyte bort issørpe som har dannet seg i gassrøret.