Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

Bil-stipend fra Shell gikk til Lena Charlotte

Bilinteresserte Lena Charlotte Westby fra Brumunddal ble den heldige vinner av et Shell-stipend på 15.000 kroner, da Gatebil og Shell var på road trip.
shell-lena-charlotte

Bilentusiaster møtte opp med bilene sine da road trip-følget besøkte Shell-stasjoner rundt om i landet i forkant av Gatebilfestivalen på Rudskogen Motorsenter i Østfold  tidligere i sommer. Det ble en møteplass for å snakke om bil, drivstoff og delta i konkurranser.  Den jeveste prisen var 15.000 kroner i sponsorbidrag fra Shell til noen som bygger bil for Gatebil-sesongen 2016. Kriteriene for å få pengene var å sende en velbegrunnet søknad hvor man fortalte om seg selv og bilen. Blant alle søkerne, var det Westby som ble den heldige.

TØFF PÅ BANEN

Både Lena Charlotte og samboeren Øystein kjører en BMW Lena Charlotte kjøpte da hun var 18. Nå er det derimot lite igjen som er originalt. Motoren en 3,2-liters rekkesekser fra BMW E46 M3 med turbo.

– Høsten 2013 fikk vi ei lita jente, så det ble lite kjøring det året, men i 2014 satset vi for fullt. Ikke bare i frikjøring på Gatebil, men også i de fleste av løpene i Powerdrift-serien og NM i Drifting. Jeg kjører i Semi Pro, mens Øystein har klart å komme seg opp i Pro-klassen. Og selv om jeg ikke klarte å komme på pallen, slo jeg mange av gutta jeg konkurrerer mot.

MAX ATTACK I 2016 

– Bilen ble plukket helt ned igjen etter 2014-sesongen for å gjøre den enda bedre, forteller hun videre.

– Motoren er en M3 E46 med turbo som skal være god for over 1000 hester, men denne skal få mindre turbo og justeres så den blir mer lettkjørt og holdbar. I tillegg sveiser vi opp hele karosseriet for å gjøre den stivere, pluss at vi lager rørramme både foran og bak. 

Vi bytter også ut det meste i bakstillinga, for foran er det allerede full pakke fra Wisefab. Eneste som trengs er servostyring. Men når vi i tillegg pusser opp hus og har ei jente på snart 2 som er verdens viktigste, ja da strekker hverken tid eller penger helt til.  Men i vinter skal bilen bli klar, og de 15000 kronene fra Shell skal jeg love deg var et kjærkomment bidrag vi ble utrolig glade for!

DRØMMER OM QUEEN OF EUROPE 

– Drømmen er å delta i driftingserien ‘Queen of Europe’, hvor jeg kan konkurrere mot selveste Karolina Pilarczyk fra Polen. Hun er mitt største forbilde, i alle fall når det gjelder bilsport. Karolina er helt rå, og vinner også over mange av de beste gutta.

– Men veien dit er selvsagt lang og kanskje helt umulig, men først og fremst skal vi sørge for at jeg har en bra bil, og deretter er det bare å øve, øve og øve.

Gatebil og Shell  ønsker Lena Charlotte lykke til mot bilsesongen 2016!

(Artikkelen er hentet fra Gatebil.no og har blitt forkortet)

Sideverktøy