Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

Ben-sin-stasjon er ”Årets Retailer” i Shell

Ben Forsland fra Mosjøen har lang erfaring som retailer, og har til sammen 20 stasjoner, 12 betjente og 8 ubetjente. Ben-sin-stasjon ble også kåret til «Årets Retailer» i 2010 og 2011. Da hadde Forsland stasjoner i Drammensområdet. I 2013 ble nettverket hans utvidet da han da overtok stasjoner i Agder. Sist helg stakk han igjen av med den aller gjeveste prisen under Shells årlig prisutdeling
ben forsland

– At Ben Forsland setter tydelige mål og jobber strukturert er én av mange grunner til at selskapet Ben-sin-stasjon er kåret Årets Retailer 2014. Denne retaileren har også et meget sterkt fokus på kundeservice, samt på opplæring og utvikling av sine ansatte – noe som skaper gode resultater, forteller Anita Sørlundsengen, Retaildirektør i Norge.

Ben-sin-stasjon, som har stasjoner fra stasjoner fra Asker i nord til Mandal i sør, var nominert sammen med to andre stasjoner, Retail Nord og Team Retail. Begrunnelsen for seieren er klinkende klar:

– Retaileren setter tydelige mål og jobber strukturert for å oppnå målene sine. Dette gjør han ved å ha fokus på opplæring og trening. Hans fokus forplanter seg nedover i organisasjonen, slik at alle ansatte skal være rustet til å håndtere sine arbeidsoppgaver.

Begrunnelsen legger vekt på at Ben-sin-stasjon setter kundeløftene til Shell høyest på prioriteringslisten:

– Alle skal jobbe etter kundeløftene, og kunden skal alltid være i fokus. Retaileren har fokus på resultater og er en mester på sekunderinger og oppfølging.

At Ben stiller høye krav til sine ansatte på alle nivåer er en av hovedvektene for begrunnelsen til at han er blitt ”Årets Retailer”.

– Dyktige medarbeidere blir verdsatt og lagt merke til. Dette er med på å skape teamsamarbeid i hele organisasjonen, som igjen gir motivasjon, arbeidsglede og imponerende resultater.

Lang fartstid i bransjen

Ben selv syns det er kjempeartig å drive som retailer, og begynte å jobbe i bransjen allerede som 14-åring på sin mors stasjon i Mosjøen.

– Jeg jobber for å bygge vinnerkultur. Jeg er heldig som har blitt så stor – med nå omkring 180 ansatte totalt. Alle er klar over felles mål og hva som skal leveres. Denne prisen tilhører alle de ansatte som hver eneste dag jobber for at våre kunder skal trives hos oss, sier Forsland.

Han har fokus på å utnytte stordrifteffekten, samtidig som har sterk fokus på å jobbe tett, som ett team.

– Det er viktig med god kommunikasjon på tvers av geografiske lokasjoner. Eksempelvis bruker vi sosiale medier internt; for å bygge team og for å konkurrere mot hverandre. Våre ansatte på stasjonene er selgere, ikke ekspeditører, forklarer ”Årets Retailer”.

Alle ansatte i Ben-sin-stasjon AS har jobbet målrettet mot denne prisen, og Forsland sier at de har hatt et stort ønske om å være årets sterkeste.

– Denne prisen motiverer og bidrar til å løfte opp folk. Det er utrolig artig for meg å motta denne prisen, men det er kanskje aller kjekkest for de ansatte, som nå kan si at de jobber på Norges beste Shellstasjoner, sier Forsland med et smil.

Hans mål for 2015 er klart:

– Vi gir full gass hele tiden. Mål for fremtiden er å bygge et stort godt team som har trygge arbeidsplasser. Vi skal ha det gøy, samtidig som vi legger økonomisk grunnlag for videre drift.

Ben Forsland reiser til Paris i mai for å konkurrere mot andre Shell-retailere i Europa og Sør-Afrika. Her har han mulighet til å gå videre til den globale konkurransefinalen i Shell Retail.

Øvrige vinnere fra Shell Retails prisutdeling

Årets Retailer:

  1. plass: Ben-sin-stasjon
  2. plass: Retail Nord
  3. plass: Team Retail 

Årets forhandler:

  1. plass: Eidsvoll Shellstasjon
  2. plass: Harestua Bilistservice

Årets kommisjonær/Shell 7-Eleven:

Shell/7-Eleven Gaupemyr

Årets beste innenfor HMS:

Kongsberg Retail

Årets stasjon:

Knapphus Bilistsenter

Årets butikksjef:

Marius Andreassen ved Kråkerøy Bilistsenter

Årets medarbeider:

Lars Ørjan Frantzen ved Strand Bilistsenter

Årets regionssjef:

Nina Jeanette Anholt Røsland

Årets ærespris:

Olav Bjarne Strømmen ved Shell 7/Eleven Nes i Ådal

Årets beste på Drivstoff:

Berkåk Veikro og Gjestegård

Årets beste på Bilvask:

Bilbyen Bilistsenter

Årets beste på Hurtigmat:

Mørkved Bilistsenter

Årets beste innenfor Lojalitet:

Shell/7-Eleven Solvang ved Trond & Siw Østvold

Sideverktøy