A/S Norske Shells ledergruppe

Marianne Olsnes

Marianne Olsnes

Marianne Olsnes

Administrerende direktør

Marianne Olsnes er Administrerende direktør for Shell i Norge. Før dette initierte og ledet hun det globale digitaliseringsprogrammet for Shells Prosjekt & Teknologiutviklingsorganisasjon, ut av Shells hovedkontor i Nederland. Marianne startet sin karriere i Saga Petroleum som Reservoaringeniør og ble ansatt i Shell Nederland i 2002. Hun har jobbet langs hele Oppstrøms-verdikjeden og har hatt en rekke strategiske lederstillinger med ansvar for blant annet feltutviklinger, gjennomføring av store prosjekter, forretningsutvikling, endringsprogrammer og økonomi. Marianne er en energisk og inspirerende leder, med et brennende engasjement for sikkerhet, energiomstillingen og utvikling av mennesker. Hun er utdannet Reservoaringeniør, med MSc fra Texas A&M University, og har en MBA fra Rotterdam School of Management. I dag bor hun i Stavanger sammen med sin mann og to sønner, og lever en aktivt liv med fotturer og fjellturer i sentrum. 

Last ned høyoppløselig bilde

Nils-Erik Hellem

Nils-Erik Hellem

Nils-Erik Hellem

Direktør for Nyhamna

Nils-Erik Hellem begynte i Shell i 1992 som inspeksjonsingeniør, og har jobbet på tvers av Shells globale Oppstrømsvirksomhet - i Oman, Nederland, Storbritannia og Norge. Før rollen som Direktør for Nyhamna var Nils-Erik Direktør for Produksjon og Integrasjon i Storbritannia. Før dette hadde han ansvar for forbedring for Shells oppstrømsvirksomhet på britisk sokkel. Han har Bachelorgrad som Mekanisk Ingeniør med spesialisering innenfor materialteknologi og kvalitetssikring fra Universitetet i Trondheim, og en BA fra Handelshøyskolen BI i Oslo. Nils-Erik er gift med Monika og sammen har de en sønn, en datter og ett barnebarn.

Last ned høyoppløselig bilde

Clare McIntyre

Claire McIntyre

Clare McIntyre

Direktør for Ormen Lange

Clare McIntyre har jobbet i Shell siden 2012. Hun har vært kommersiell rådgiver, hatt ansvar for forretningsstrategi og organisasjonsendring og har hatt roller innenfor feltuviklingsplanlegging i Norge, Aberdeen og Houston. Før hun kom til Shell, jobbet Clare for det kanadiske utenriksdepartementet, både som senior politisk rådgiver med spesialisering innenfor terrorisme og internasjonal sikkerhet og som handels-kommisjonær hvor hun fokuserte på marine/hav-teknologier. Clare har Bachelor fra McGill University og en Mastergrad fra Kings College London. Hun har to små døttre sammen med sin mann Håkon.

Last ned høyoppløselig bilde

Torkjel Øvsthus

Torkjel Øvsthus

Torkjel Øvsthus

Finansdirektør

Torkjel Øvsthus er finansdirektør for Shell i Norge med et utvidet ansvar innen funksjonelle områder som finans, kommersielt, kontrakter og innkjøp, eiendom, informasjon, digitale løsninger og teknologi. Han er også styreleder i A/S Norske Shells Pensjonskasse. Torkjel begynte i Shell i 2009, og har siden da holdt en rekke stillinger innenfor finans og prosjektkontroll i Shell-gruppen, med erfaring fra Norge og Sør-Korea. Torkjel er utdannet siviløkonom hos Norges Handelshøyskole og Universitetet i St. Gallen. Torkjel er gift med Ellen og sammen har de to barn.

Last ned høyoppløselig bilde

Bjørn Melaa

Bjørn Melaa

Bjørn Melaa

Direktør for marked og forretningsutvikling

Bjørn Melaa er Direktør for marked og forretningsutvikling. Bjørn har bred erfaring innenfor kommersielle roller. Han startet i Shell i 2006 og jobbet en periode som Kommersiell Direktør for Shell i Brunei før han ble Kommersiell Direktør for Norske Shell i 2018. I dag har Bjørn ansvaret for gass-salg samt forretningsutvikling innenfor både olje og gass og fornybar energi.

Last ned høyoppløselig bilde

Nina Holm Viste

Nina Holm Viste

Nina Holm Viste

Direktør for feltutvikling, feltavikling og partner-opererte felt

Nina Holm Viste kom inn i Shell-gruppen gjennom oppkjøpet av Enterprise Oil i 2002. Hun er petroleumsingeniør av utdanning, med bred erfaring innenfor gass og kommersielle roller, både i Norge og UK. Før hennes nåværende stilling, var Nina enhetsleder for funksjonene Finans, Kommersielt, Kontrakter og Innkjøp samt Eiendom, Informasjon, Digitale løsninger og Teknologi. I dag er Nina direktør for feltutvikling, feltavvikling og den partneropererte porteføljen i Norske Shell.

Last ned høyoppløselig bilde

Mona Nilsen

Mona Nilsen

Mona Nilsen

Direktør for Organisasjon og HMS

Mona Nilsen er Direktør for Organisasjon og HMS. Mona har lang erfaring innenfor olje og gass og har hatt en rekke forskjellige roller innenfor myndighetskontakt og samfunnsansvar, kontrakter og supply chain, forretningsutvikling og forbedring, samt Helse, Miljø og Sikkerhet. I sin forrige stilling ledet hun Norske Shells arbeid innenfor havvind og bio-drivstoff. Hun har også jobbet 3,5 år som plattformsjef for Draugen-feltet i Norskehavet.

Last ned høyoppløselig bilde

Claire Richardson-Dissel

Claire Richardson-Dissel

Claire Richardson-Dissel

Teknisk Direktør

Claire Richardson-Dissel begynte i Shell i 2003 som petroleumsingeniør. Hun har en bakgrunn som sivilingeniør og har jobbet i Nederland, Storbritannia og Norge; hvor hun har hatt både tekniske stillinger og lederroller. Med lang erfaring fra hele asset-livssyklusen fra leting gjennom prosjekt og feltutvikling, til produksjon og drift leder Claire i dag den tekniske organisasjonen i Norske Shell, inkludert Engineering, Prosjekter, Forretningsutvikling, Subsurface-disipliner og Petroleumsteknologi. Claire er gift med Dan og sammen har de to gutter.

Last ned høyoppløselig bilde

Shellgruppen har hovedkontor i London. Vår konsernsjef er Wael Sawan.

Les om styring og ledelse av Shell globalt

Mer i Om oss

Norske Shell – siden 1912

I 110 år har Shell vært en energipartner til Norge. Vår historie er bygget på innovasjon, teknologiutvikling og omstilling.

Dette gjør vi

Shell er et globalt konsern som består av energi- og petrokjemiselskaper. I Norge har vi omkring 500 ansatte.

Du kan også være interessert i

Energi og innovasjon

Hvordan vi bruker menneskelig genialitet, innovasjon og teknologi til å frigjøre mer og renere energi for årene som kommer.

Jobb & Karriere

Finn ut hva du kan bidra med i Shell.

Bærekraft

Bærekraft i Shell handler om å levere energi på en ansvarsfull måte for å oppfylle verdens økende behov.