Da Rebekah Mohr var liten, ville hun løse forbrytelser. «Jeg hadde lyst til å bli detektiv og jobbe med politiet», sier hun

Men etter å ha studert på McGill University og senere University of British Columbia i Canada med mastergrad i statistikk, begynte hun hos Shell.

Nå er hun del av et team som designer og utvikler løsninger som beskytter mot cyber-trusler, og hun løser ikke forbrytelser: hun forhindrer dem.

Rebekah slo sammen ferdigheter og teknologi

og begynte i Global Process Control Domain (PCD) IT Security Team i 2013 som den første kvinnelige teknikeren. Her spiller hun er viktig rolle i kampen om å beskytte Shells anleggsmidler mot cyber-trusler.

«Jeg bruker data til å redusere cyber-risikoer, som hacking og virtuelt datatyveri», sier hun. «Så jeg gjør det jeg alltid ville, bare i en annen bransje.»

Selv om Rebekah alltid har vært interessert i teknologi, var det ikke denne rolle hun hadde tenkt seg da hun først begynte hos Shell. Etter fullført Assessed Internship begynte hun på Shell Graduate Programme fulltid i 2010.

Etter tre år i en graduate-rolle som Control Systems IT Specialist ved Scotford Upgrader i Alberta, begynte hun å jobbe i Global PCD IT Security Team. I denne nye rollen fikk hun jobbe sammen med personer med mer erfaring, men det var tydelig at hun ville få støtte allerede fra første dag.

«Jeg fortalte lederen at jeg var interessert i teamet, og han sa at min bakgrunn i datavitenskap og statistikk passet bra til rollen», sier Rebekah. «Det er ikke en graduate-jobb, men jeg fikk mye opplæring på graduateprogrammet, og lederen min kunne bruke mine ferdigheter i teamet.»

Dessuten var Rebekah naturlig interessert i arbeidet – et arbeid som hun mener kan få stor innvirkning på fremtiden til energibransjen.

«Operations technology er en hybrid av ingeniørteknikk og IT – og er Shells fremtid», sier hun. «PCD IT er et hybridfelt som foreløpig ikke eksisterer i noen utdanningsprogrammer.

«Hvis jeg ikke hadde funnet denne muligheten ved en tilfeldighet, ville jeg ikke visst at den eksisterte, og det får meg til å lure på hvilke andre uvanlige karrierer Shell har som du aldri har tenkt på.»

Følge inspirerende forbilder

Rebekah var temaets første kvinnelige tekniker, og hun var klar over at det var banebrytende.

Boken «Lean In» av Sheryl Sandberg påvirket hvordan hun tenkte på stillingen. Rebekah var spesielt interessert i å lese at kvinner har en tendens til å «føle seg som en bedrager» når de jobber i tekniske roller.

«Da jeg leste at det ikke skyldtes mangel på kunnskap eller opplæring, klarte jeg å ignorere den lille stemmen og søke på tekniske muligheter jeg visste at jeg kunne gjøre det bra i», sa hun. «Dette forandret alt, og jeg vil at andre kvinner også skal få vite det.»

Rebekah

Rebekah sier at hun er inspirert av Alisa Choong, den nylig utnevnte Executive Vice President of TaCIT (Technical and Competitive IT) som er den kvinnelige lederen for denne unike tekniske hybrid-avdelingen i Shell.

Rebekah ønsker å være et forbilde for andre kvinner i tekniske felt, og inspirere flere unge kvinner til å studere tekniske fag på universitetet.

«Jeg vil prøve å oppmuntre unge kvinner til å utvikle disse evnene slik at de selv kan bestemme om de er interessert eller ikke, og gi dem selvtillit til å følge denne interessen før de begynner på universitetet eller i arbeidslivet.

«Et sitat fra Sheryl Sandberg oppsummerer det hele», sier Rebekah. «I fremtiden vil det ikke være kvinnelige ledere. Det vil bare være ledere.»

Mer i Karrierer

Livet hos Shell

Hils på og bli inspirert av våre foregangspersoner, innovatører, eventyrere og utforskere fra hele verden. Les historiene deres og få et innblikk i de forskjellige stillingene som finnes i Shell.

Technical and Competitive IT

Med Shells TaCIT-team går du i bresjen for innovasjon og kombinerer IT med banebrytende vitenskapelig ekspertise for å skape spesialtilpassede løsninger.

Du er kanskje også interessert i

Kvinnelig perspektiv

Hør fra kvinner som har hatt suksess hos Shell, og finn ut hvordan de utvikler sine karrierer og inspirerer til forandringer på arbeidsplassen.

Mangfold og inkludering

Vi ønsker å skape et inkluderende miljø hvor alle vil trives. Les mer om hvorfor mangfold og inkludering er så viktig for Shell.

Jobbsøk for fagpersoner

Utforsk karrieremuligheter og finn ut hva Shell kan tilby deg.