Stuart Young hadde toppkarakterer fra universitetet i Alberta i Canada da han som nyutdannet begynte å jobbe i Shell.

Han hadde en grad i forretningsrett og hadde egentlig tenkt å bli jurist, men etter å ha snakket med rekrutteringsansvarlig hos Shell på en åpen dag på universitetet, ble han inspirert til å jobbe hos Shell.

Stuart kommer fra en variert bakgrunn (moren tilhører Canadas urbefolkning, mens faren er skotsk), derfor var mangfoldet i Shell et pluss.

Da han senere ble en del av Shell Graduate Programme i HR, følte han at alt falt på plass. «Jeg stortrivdes fra første øyeblikk», sier han. «Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med mennesker og i en stilling hvor jeg kan påvirke selskapets mangfold.»

Vokse opp med ADHD

Men det var noe Stuart ikke hadde fortalt kollegene sine. Han organiserte et møte med sin HR-rådgiver og fortalte ham om diagnosen: Stuart har ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder – oppmerksomhets- og hyperaktivitetsforstyrrelse) og har slitt med det siden barndommen.

Stuart fikk diagnosen ADHD, en sinnslidelse som kan gi oppmerksomhetssvikt, manglende organisatoriske evner, dårlig selvtillit, stor uro og depresjon, som ungdom.

Da Stuart begynte i jobben hos Shell, bestemte han seg for at han skulle holde diagnosen for seg selv. «Skjulte funksjonsvansker er ofte vanskeligere for folk å forstå», sier han.

Støtte fra kolleger

Sammen med sin HR-rådgiver og sjef la Stuart en plan for hvordan han skulle takle forstyrrelsen. De ble enige om at han skulle delta på et 12 ukers kurs som skulle hjelpe ham med å takle ADHD-en og jobbe mer fokusert og effektivt. I tillegg skulle Stuart, med støtte fra sjefen, få besøk av en psykolog på kontoret hver fredag ettermiddag.

Resultatet lot ikke vente på seg. I tillegg til å gi ham de verktøyene han trengte for å takle problemene han stod overfor, fikk han lettet på trykket, og dette bidro kraftig til at han klarte å utvikle seg på

jobb. Stuart forklarer: «Fordi jeg var åpen med sjefen min og kollegene mine og ba om hjelp, følte jeg at jeg kunne komme meg videre.»

Stuart jobber nå som rekrutteringsansvarlig og er i en unik posisjon til å hjelpe studenter og nyutdannede med tilsvarende funksjonsvansker til å finne seg til rette i Shell, og fortsette å fremme et inkluderende miljø hvor alle kan lykkes. Et av rådene has er å si ifra om at man trenger hjelp: støtten er der hvis du trenger den, og har du skjulte funksjonsvansker, må du ikke være redd for å si ifra.

For Stuart hjalp det å snakke om det, og støtten han fikk fra sjefen og kollegene, gjorde at han klarte å takle forstyrrelsen: «Folk trenger ressursene, men de har et enda større behov for å føle at de ikke er alene.»

Mer i karrierer

Livet hos Shell

Hils på og bli inspirert av våre foregangspersoner, innovatører, eventyrere og utforskere fra hele verden. Les historiene deres og få et innblikk i de forskjellige stillingene som finnes i Shell.

Mangfold og inkludering

Vi ønsker å skape et inkluderende miljø hvor alle vil trives. Les mer om hvorfor mangfold og inkludering er så viktig for Shell.