Mohammed Alathba, rekrutteringsbilde for nyutdannede

«Jeg ble interessert i vitenskap og matte på ungdomsskolen. På videregående fokuserte jeg på fysikk og lærte om krefter og hvordan alt henger sammen – det var fascinerende. Det var da jeg bestemte meg for å bli ingeniør.

I 2012 ble jeg uteksaminert som maskiningeniør fra Texas A&M universitetet i Qatar. Jeg visste at Shell Graduate Programme var verdenskjent, systematisk og effektivt, så jeg ønsket å delta. Og jeg gjorde det! Jeg begynte som Integrity Engineer i september 2012. Jeg har fremdeles samme stilling i dag.»

Detektiver på anlegget

«Pearl GTL er verdens største anlegg der naturgass omformes til rent-brennende drivstoff»

Jeg jobber ved Pearl GTL i Qatar. Anlegget er delt inn i fem områder, og på to av dem har jeg en teknisk veileder som hjelper meg med å få den nødvendige kompetansen. En av dem er i luftseparasjonsenheten. Det er der vi suger luft fra atmosfæren og produserer oksygen og nitrogen.

Vi må være anleggets detektiver. Hvis noe går galt, må vi finne ut. Hva gikk galt? Hvordan gikk det galt? Så tar vi av detektivhatten og tar på oss kirurg- eller legehatten. Og så begynner vi å fikse problemene.

Bidra og lære sammen

Jeg har en venn i avdelingen som også er deltar på Shell Graduate Programme. Noen av kursene våre er like, så vi holder hverandre oppdatert på nye oppgaver og nye prosjekter. Vi passer på at vi bidrar og lærer sammen. Det er noe av det jeg virkelig liker med Shell.

Hvis to personer snakker om jobb, så har de ikke noe imot at jeg forstyrrer og spør om det er noe jeg kan gjøre. De er vanligvis bare glade for å gi meg en oppgave, for det vil hjelpe dem og jeg får sjansen til å lære noe.

Akkurat nå lærer jeg om ikke-ødeleggende utprøving (Non Destructive Testing – NDT): det vil si å teste utstyret uten at det gir skadelig effekt eller fører til driftsstans. Heldigvis ringer teamene som holder på med NDT meg, slik at jeg kan komme ned og se når de gjør det. Jeg lærer mye av det. De er veldig imøtekommende og forklarer hvert trinn.

«Jeg lærer om ny teknologi og hvordan jeg takler nye problemer nesten hver dag.»

Mohammed Al Athaba

Gjøre en forskjell for Qatar

Jeg jobber med mange forskjellige team som alle har egne synsvinkler og tilnærminger når det gjelder problemer. For meg er noe av det beste at Shell og Qatar har lignende visjoner. Forholdet deres gagner ikke bare befolkningen i Qatar og Shell Qatar, men også de utenlandske arbeiderne som kommer fra hele verden.

«Jeg tror noe av det beste ved å jobbe for Shell er måten kulturer og mennesker blandes sammen på i et internasjonalt miljø. Personlig ønsker jeg å gjøre noe positivt for Qatar og landets fremtidige innbyggere og for mine kolleger i hele verden.»

Mohammed Al Athaba

Jeg vet at jeg vil bo i Qatar, men jeg ønsker også å ha muligheten til å reise rundt. På kort sikt ønsker jeg å fullføre Shell Graduate Programme og bli Integrity Engineer. På lang sikt ønsker jeg å jobbe i en lederstilling der jeg kan hjelpe Shell og Qatars fremtidige ledere.»

Mer i Studenter og nyutdannede

Shell Graduate Programme

Du kan søke direkte på graduateprogrammet via denne siden.

Fordeler ved å jobbe for Shell

Oppdag fordelene ved å jobbe for Shell, alt fra enestående opplæringsprogrammer til flere muligheter til samarbeid og nettverksvirksomhet.