«Jeg kom rett fra universitetet og fikk en rolle i et serviceselskap som driver innen olje- og gassektoren, men jeg innså at jeg ville ha større muligheter til å lære om industrien andre steder. Så jeg bestemte meg for å delta i Shells Graduate Programme.

En av hovedgrunnene til at jeg valgte Shells Graduate Programme fremfor andre programmer, var at det ga meg muligheten til å prøve ut både tekniske og ikke-tekniske roller. I Nederland er infrastrukturen så godt utviklet at du lett kan forflytte deg og involvere deg i forskjellige oppgaver i forskjellige virksomheter.

Opplæringsdelen av programmet er også fantastisk. Jeg ble utfordret til å nå mitt fulle potensial innenfor rammene av et solid støttenettverk, og gitt friheten til å finne ut hvilken rolle som passet meg best.»

«Du får utvikle deg i ditt eget tempo, finne ut hva som motiverer deg mest, og finne hvilken stilling som passer deg best.»

Floris Duursma

Sette spor

Jeg følte det som en bragd da jeg formelt fullførte Shell Graduate Programme. Jeg ønsket å videreutvikle meg, og i Shell Advanced Technical Programme ble jeg utnevnt til Well Intervention Supervisor i Norge og tildelt flere ansvarsområder som jeg hadde eneansvar for. Her fikk jeg tilføre reell verdi til prosjekter som har stor betydning for Shells globale virksomhet.

I januar 2014 fikk jeg jobb i Completion & Well Interventions-avdelingen ved Petroleum Development Oman. Det har vært litt av en justering etter å ha jobbet i Europa i så lang tid. Men det gir meg en fantastisk mulighet til å få mer erfaring, siden CWI er et nytt teknisk emne for meg, og jeg synes det er veldig interessant.

Jeg er aktivt involvert i arbeidet som utføres på anlegget, siden jeg arbeider side om side med mange Shell-ansatte og kan veilede dem i deres roller. Vår installasjon er dessuten ikke den eneste i området, så hvis jeg støter på problemer, kan jeg diskutere dem med kolleger fra de andre enhetene. Det er en glimrende måte å løse problemer på.

«Jeg fikk følelsen av at jeg virkelig var klar for å tilføre reelle verdier til prosjekter som har stor betydning for Shells globale virksomhet.»

Floris Duursma

Balanse mellom jobb og privatliv

For øyeblikket reiser jeg frem og tilbake til Oman, siden jeg jobber i rotasjon. Jeg jobber fire uker i strekk og har deretter fire uker fri som jeg kan bruke til å dra hjem eller på ferie.

I Wells Engineering-avdelingen har vi Wells bortedager, hvor alle aktuelle nyutdannede medarbeidere drar på en tredagers tur et par ganger i året, for eksempel til Storbritannia, Norge eller Nederland. Jeg har vært med et par ganger nå, og det var like gøy begge ganger. Alle lagde presentasjoner, diskuterte prosjektene sine og snakket om hvordan vi likte programmet. Det var en fantastisk måte å utveksle erfaringer med de andre på.

Det jeg liker best ved arbeidsmiljøet i Shell, er at de ansatte har frihet til å finne sin egen stil. For meg var det det som var tungen på vektskålen. Du får utvikle deg i ditt eget tempo, finne ut hva som motiverer deg mest, og finne hvilken stilling som passer deg best. Og det er bra.

Mer i Studenter og nyutdannede

Shell Graduate Programme

Du kan søke direkte på graduateprogrammet via denne siden.

Fordeler ved å jobbe for Shell

Oppdag fordelene ved å jobbe for Shell, alt fra enestående opplæringsprogrammer til flere muligheter til samarbeid og nettverksvirksomhet.