Smal landsbyvei i landskap

Michèle Mouton

Hun er en pionér innen rallykjøring, og står fremdeles som eneste kvinne i verden som har vunnet VM i rally.

«Jeg ville valgt to turer: en i en vanlig bil, og en i en rallybil. For veibilen – en firehjulsdrifter – ville jeg valgt Kenya, fordi det er et land som betyr mye for meg. Jeg liker landskapet og folket. Naturen er bare nydelig, og i tillegg har du selskap av fantastiske dyr.

For rallybilen måtte det blitt Sverige. Jeg liker hvordan bilen føles på snø – som å danse ballett. Og jeg ville valgt en moderne rallybil. Jeg har aldri prøvd en før. Jeg har kjørt Quattro hele livet – det ville vært fint å prøve noe annet.»

Giuliano Pavone

Italienske biljournalist Pavone ville dratt på biltur i hjemlandet.

«Å Gud, se og skaff meg en Citroën DS. Jeg vet jeg kunne valgt det nyeste av det nye, men å få oppfylt barndomsdrømmen er verdt mer for meg. Gi meg 24 timer, en nydelig septemberdag og et hvilket som helst av landeveisstrekkene i hjemstedsregionen min Puglia.

La meg synke ned i de svære, myke setene, sveive ned vinduet og trekke inn den umiskjennelige aromaen av en klassiker. Jeg skal kjøre sakte, og dovent manøvrere rattet med høyrehånden, med den venstre armen hvilende på vinduskarmen i brisen.»

Vicki Butler-Henderson

«Fifth Gear»s TV-vertinne ville valgt en rute som ligger hennes hjerte nært.

«Min drømmetur ville ført meg til gården i Hertfordshire der jeg vokste opp, og der foreldrene mine fortsatt bor. Min eneste følgesvenn ville vært en bil jeg kjenner godt – Honda S2000. I løpet av de siste åtte årene har jeg kjørt en håndfull S2000-er, som til sammen har fraktet meg over 160.000 km. Jeg ville følt meg illojal hvis jeg hadde valgt noe annet.

Noen av de beste kjøreminnene mine er fra når jeg har kjørt om natten. Så på min drømmetur ville månen vært på sitt fulleste, og himmelen skyfri. Og jeg ville hatt taket nede for å gjøre full bruk av sansene mine og suge inn natteluften.»

Richard Meaden

Biljournalisten har kjørt noen av de beste og mest utfordrende veiene på kloden.

«Jeg ville valgt det som må være det mest spennende 20 km-strekket i verden: Pikes Peak International Hill Climb-banen. Dette bemerkelsesverdige strekket, som er unikt på så mange måter og inntil 2011 besto av både asfalt- og grusseksjoner, men som nå er helasfaltert, byr på en nådeløs stigning opp til spektakulære Pikes Peak på svimlende 4.300 m. Et så ekstremt veistrekk som dette fortjener åpenbart en like radikal bil, og derfor ville jeg valgt samme bil som jeg har brukt i de siste løpene: en PVA-06 formelbil.»

Smal vei i fjellene

Allan McNish

Skotten har vunnet Le Mans tre ganger, sist i 2013.

«Jeg er glad i å kjøre motorsykkel og glad i hjemlandet mitt, Skottland, så min drømmetur ville vært en motorsykkeltur i Skottland. Du hadde vel ikke trodd at en skotte ville velge noe annet sted i verden?

Tiden du er på sykkelen, er den eneste stunden da du kan legge alt bak deg – komme vekk det hele, klarne tankene. Du er fri fra telefonen, fri fra e-posten og Internett, du har ingen passasjer å fordrive nået med – det er bare du, med dine tanker inni hjelmen, på en maskin som adlyder all input du gir den.»

Velholdt vei omgitt av grønt landskap

Andrea Forni

Ducatis design- og teknikksjef er tro mot ruten som har holdt ham trellbundet siden barndommen.

«Jeg ville valgt veien som har vært en del av livet mitt siden jeg begynte å kjøre sykkel som 16-åring. På det italienske veikartet er den kjent som 'Strada Statale N° 65, del passo della Futa'. For motorsyklister er den legendarisk.

Veien forbinder Bologna og Firenze, og går rett gjennom Appenninene i Toscana og Emilia. Jeg kunne kjørt den i blinde. Det er det du får etter å ha kjørt samme veistrekk i 20 år. Og så sterkt er grepet dette legendariske veistrekket har om meg.»

Mer i Privatkunder og bilister

Vi kjører med Vicky Butler-Henderson

Vicky Butler-Henderson er en av bilverdens mest kjente TV-vertinner og har jobbet for noen av Storbritannias mest populære bilprogram.

Sandstorm

Da nybegynner i grus- og terrengkjøring Gary Inman bestemte seg for å krysse Sahara på motorsykkel, ignorerte han knastedekk til fordel for semiglatte, og i stedet for å gjøre det relativt enkelt for seg, valgte han en sykkel som ga ham hundrevis av ublide møter med ørkensanden.