Har du noen gang drømt om å være testfører for Ferrari?  Noen gang drømt om glamouren, solskinnet og kjendisstatusen du ville hatt i Emilia-Romagna-regionen? Vi har i hvert fall det – og heldigvis for oss la Ferrari gladelig til rette.

Stedet å spise: Montana

 • Husk: å bestille på forhånd – de stenger kl. 12 i helgene
 • Tips: Følg Montanas eksempel og be en kjendis om autografen hans på en restaurantserviett. 

Der du sitter ved bordet og er ferdigsnakket om kveldens begivenheter, lar du oppmerksomheten vandre mellom suvenirene som dekker furuveggene i denne restauranten i sveitsisk hytte-stil. Racerførere, rallyførere, motorsyklister, filmstjerner og musikklegender har alle satt sine spor her. Enkel italiensk mat har blitt servert her siden 1967, og restauranten drives i dag av familien Paolucci.

Mamma Rosella begeistrer med matlagingen sin, mens Maurizio og sønnen Alberto sjarmerer med sin varme, som står i skarp kontrast til resten av stedet, som ellers nærmest er å regne for en turistattraksjon. Du føler deg priviligert som får muligheten til å sitte og spise der Formel 1-førere fra Ferrari-teamet har sittet og skålt for enda et godt race. Michael Schumacher likte seg så godt på Montana at han refererte til Rosella som sin andre mor.

Stedet å lære: Ferrari-museet

 • Husk: kameraet ditt
 • Tips: Har du en seriøs lidenskap for biler, bør du ta deg råd til en lydguide.

Gitt at du er i Ferrari-byen, ville det være en synd å ikke besøke Galleria Ferrari, det offisielle utstillingssenteret for Ferraris historie – og da snakker vi om både mannen, superbilene og racerbilene. Formel 1-motorer er hengt opp på vegger som kunstverk, for å hjelpe vitelystne på vei med å risse opp sportens tekniske utvikling. Du kan se rollen Shell har spilt i innsatsen for å bringe Scuderia Ferrari til 12 FIA Formel 1-mesterskap og 10 konstruktørtitler, mens kameraet ditt jobber overtid for å forevige de intrikate stilistiske snirklene som er så typiske for de av selskapets biler som er godkjent for bruk på veien.

Stedet å shoppe: Ferrari-butikken

 • Husk: Noen må betale den kredittkortregningen!
 • Tips: Søk på nettet i forveien, lag en handleliste og hold deg til den – om du makter.

Å gå rundt å kikke i Ferrari-butikken i Maranello er et farlig tidsfordriv. Her er jakker, klokker, bærbare datamaskiner, telefoner, bøker, sko, solbriller… – listen over Ferrari-godbiter er endeløs. Men om vi skulle velge en favoritt, hadde det likevel vært noe for barna: Den 6-volts Ferrari F430-sittebilen er en tro reproduksjon av første representant for den ekte Ferrarien med 8-sylindret motor. Den er utstyrt med 6 V elektrisk batterimotor, gasspedal og elektrisk brems samt girkasse med 1.-gir og revers.

Du bør også se etter Collectibles Art, en serie seks boksesett med fotokopier fra historiske begivenheter opp gjennom motorsporthistorien som har vært spesielt viktige for Ferrari. Du finner dem i Ferrari-butikken – store.ferrari.com

Stedet å kikke på Ferraris superbiler: Via Musso

 • Husk: Om du får sett prototypen for en fremtidig Ferrari, koker ned til om du har hellet med deg.
 • Tips: Legg besøke ditt til arbeidsuken, når fabrikken er åpen.

For alle bilprodusenter gjelder at før nye modeller kan avdekkes, må prototypene ingeniørtestes på offentlig vei, og hvis du venter ved porten inn til fabrikken ved Via  Musso, kan det godt tenkes at du får øye på en – om enn godt kamuflert i en rå montasje av noe som ser ut som tape og svarte bossekker. Mens det ikke er mangel på nybyggede Ferrarier som skal gjennom den standard veitesten, er den virkelige troféfangsten en prototype. Måtte hell og lykke følge deg! 

Bildemuligheter: Pista di Fiorano og inngangen til Ferrari-fabrikken

 • Husk: «Può farmi una foto, per cortesia?» – italiensk for «Kan du være så vennlig å ta et bilde av meg?» 
 • Tips: Ved inngangen til fabrikken har resepsjonen for besøkende en liten utstilling med Ferrari-suvenirer. 

Ferraris egne testbane ble bygget i 1972, men siden testingen av Formel 1-biler foregår under svært lukkede forhold, er det stillere nå om dagen. For å forevige deg selv for kommende slekter, poser ved inngangen, på Via Dino Ferrari, et veinavn som er verdt et knips i seg selv. Og for det klassiske postkortøyeblikket, stikk innom Via Abetone Inferiore nedenunder den historiske porten inn til Ferrari-fabrikken, der «Ferrari» pryder inngangen med neongule bokstaver.

For å få en god natts søvn: Maranello Village

 • Husk: Hotellet er delvis eid av Ferrari, noe de ikke legger særlig skjul på.
 • Tips: Ikke glem å ta en titt på maleriene på veggene som omgir den sentrale gårdsplassen.

Hotellet er akkurat like stort og rødt som Ferraris egne brummende og brautete superbiler. Sentrum av Maranello er bare en veldig kort kjøretur unna, og hotellet kan skilte med alle de moderne bekvemmeligheter du kunne ønske deg: Her er gratis wifi og et Ferrari baderomssett, bare dessverre ingen Ferrari til utlån som gjester kan bruke.

Finn ut mer om Maranello Village

Mer i Privatkunder og bilister

Drømmeturer

Hør ekspertene snakke om turene de drømmer om, og velg din egen drømmetur eller drømmedestinasjon