Innsjø i det skotske høylandet

1 - Utforsk høylandet

Glasgow til Applecross, Skottland

Denne 320 km lange kjøreturen starter i Glasgow, skjærer gjennom høylandet og ender i det storslagne landskapet på vestkysten. Dette er virkelig en av verdens vakreste reiser. Fra Loch Lomonds ro til ruvende majestetiske Rannoch Moor og Glenmore (dette er ekte Braveheart-land) utgjør landskapet og de vidåpne veiene en uforglemmelig kombinasjon for en bil- eller motorsykkeltur.

Herfra går den mest direkte ruten nordover til Invergarry, deretter vestover mot Kyle of Lochalsh, før sikksakkstrekket til Applecross står for avslutningen. Et utvilsomt høydepunkt på ruten er turen over 926 m høye Bealach na Bá, eller «Kvegets pass», som slynger seg gjennom fjellene på Applecross-halvøya.

Dalveier i vakre omgivelser

2 - Alpin perfeksjon

St. Gotthard-passet, Sveits

Planlegger du å kjøre til eller fra Italia sent på våren, om sommeren eller tidlig på høsten, bør du glemme alt om den illeluktende St. Gotthard-tunnelen, og i stedet kjøre et av verdens eldste og vakreste høyfjellspass. Med på kjøpet får du noen supre vridninger og vendinger til å krydre turen med, eventyrlige utsikter å nyte og frisk fjellluft å suge inn, og dessuten et fascinerende museum og en anstendig restaurant til å stykke opp reisen med. Reiser du om våren, får du den ekstra bonusen at du får oppleve den fantastiske kontrasten mellom varmt solskinn, blå himmel og dyp snø med høye brøytekanter.

Bro over vann i vakre byomgivelser

3 - Fra vinhimmelen til det grønne helvete

Moseldalen til Nürburgring, Tyskland

Moseldalen er et av de mest naturskjønne og historiske områder i hele Tyskland. Som en av de lengste sideelvene til Rhinen bukter Moselelven seg 520 km innover i landet fra Trier på den tysk-franske grensen, gjennom daler med stupbratte sider, med vinmarker i terrasser oppover skråningene og oversådd med eventyrslott.

Der Mosel og Rhinen har sitt sammenløp, finner du Koblenz, som også markerer punktet der du bør ta av mot Nürburg (70 km unna) og sette kursen mot Nürburgring – den utrolige racerbanen som omslutter landsbyen, og som har fått kallenavnet «det grønne helvete». Denne beste racerbanen av dem alle fungerer som enveis bomvei, og du kan komme hit og kjøre den, eller ganske enkelt besøke museet og hotellkomplekset.

Klar veibane i åpne omgivelser

4 - Eventyrøya

Mountain Course, Isle of Man

Hvert år i mai er Isle of Mans Mountain Course – et sant Mekka for motorsyklister – vertskap for de legendariske TT-racene. Med sine 60 km regnes den som det ultimate vågestykket for motorsyklister, som kommer hit fra hele verden for å prøve evnene sine. Men du vil heldigvis ha plenty av tid til å nyte det bølgende landskapet og panoramabildene som kontinuerlig ruller over netthinnen, samtidig som du hanskes med fjellet. Å ta et stopp ved de berømte TT-depotene i Douglas og roe ned en liten stund for å forsøke å ta innover seg at de raskeste racerførerne tilbakelegger runder av denne nådeløse veibanen med en gjennomsnittsfart på godt over 200 km i timen, er definitivt verdt det.

Vei i fjellene omgitt av vakker natur

5 - Fjernt fra verdens larm

Nice til Col de Vence, Sør-Frankrike

Å komme seg fra glamourøse Nice ved middelhavskysten til grovskårne, solblekede Col de Vence med sine bratte klipper høyt oppe i de maritime alpene er nesten skuffende enkelt – bare 30 minutter å kjøre. Men for noen uforglemmelige minutter denne veien har å by på, der den går langs utkanten av avsidesliggende fjellandsbyer der du kan få deg en deilig rustikk lunsj, der den klamrer seg til svimlende stup, går gjennom hull og tunneler i fjellet og ikke ender før den har nådd toppen på over 900 m. Col de Vence belønner deg med en fantastisk utsikt over til fjerne Côte d'Azur i sør og et endeløst nettverk av andre, like spektakulære høyfjellsveier å utforske.

Mer i Privatkunder og bilister

Stormvarsel

Vi tar turen til den våteste plassen i Storbritannia, og utforsker noen av Europas beste veier.