Stuart Highway i Australia

Det ultimate eventyret i ødemarken

Australia – Stuart Highway

Stuart Highway er en av verdens lengste sammenhengende veier. Den strekker seg rundt 2.760 km fra Port Augustus på sørkysten til Darwin på nordkysten av Australia. Vil du se imponerende landskap, er dette turen for deg. Den nordre delen av reisen krysser den tropiske klimasonen og passerer ødemarkens Mars-lignende lanskap.

Herfra kjører du gjennom verdenskjente Uluru nasjonalpark – hjemsted for iøynefallende Ayers Rock – og fortsetter ut av den solsvidde ødemarken, mens du ser gummitrær vike plass for frodige tropiske skoger. Dette er virkelig det ultimate kjøreeventyret.

Jebel Hafeet i De forente arabiske emirater

Den perfekte veien

De forente arabiske emirater – Jebel Hafeet

De forente arabiske emirater kan virke som en lang vei å dra for skarve 12 km med asfalt. Men når det er spørsmål om Jebel Hafeet høyfjellsvei, er det verdt det. Dette strålende stykket ingeniørarbeid ligger på grensen mellom Abu Dhabi og Oman og ser ut som en Gran Turismo-bane som er brakt inn i virkeligheten.

Med tre perfekte asfaltfiler, to opp og én ned, hver vakkert opplyst ved nattetid, snor og slynger denne utrolige veien seg gjennom 21 svinger opp til toppen på 1.219 m, der et luksushotell og kongelig palass setter kronen på verket. Denne blandingen av surrealistisk og storslått gjør Jebel Hafeet til en av våre topp kjørerturer i verden.

Los Angeles Salt Flats i USA

Engler og fartsfreaker

USA – fra Los Angeles til Bonneville Salt Flats

Den 1.290 km lange kjøreturen fra «Englenes by» i California til «det raskeste stedet på jorden» i Utah er en reise mellom to ytterpunkter. Den første delen forbinder summingen fra Los Angeles med støyen fra Las Vegas gjennom de siste restene av sivilisasjon i Death Valley. Deretter blir alt plutselig stille når vi ruller gjennom Great Basin i Nevadas vidstrakte landskap til Bonnevilles mirakuløse saltsletter.

Saltslettene dekker mer enn 120.km²  og er et av naturens underverk. Siden 1930-årene har fartsfreaker glidd over Bonnevilles saltsletter i forsøk på å slå verdens fartsrekorder på land. Du kan til og med prøve selv om du har hang til det.

Garden Route i Sør-Afrika

Jordisk paradis

Sør-Afrika – Garden Route

Garden Route blir ansett for å være en av verdens vakreste kystveier. Strengt tatt starter selve veien omtrent 190 km sør for Cape Town, men kjører du fra hovedstaden, kjører du gjennom Sør-Afrikas berømte vinregion. Veien strekker seg ytterligere 200 km fra Mossel Bay, til der hvor Storms River munner ut i havet. Denne ruten tar deg med på en reise gjennom urørte landskap fylt av urørte hvite strender, majestetiske fjell, fredfulle skogområder, ensomme elver og spektakulære utsyn over Indian Ocean.

Mer i Privatkunder og bilister

Europas beste bilturer

Pakk kofferten, fyll opp bilen og sus av gårde. Vi gir deg de beste bilturene i Europa. 

Stormvarsel

Vi tar turen til den våteste plassen i Storbritannia, og utforsker noen av Europas beste veier.