4-sylindret motor

Gi bilen din litt omsorg

Med en veltrimmet motor sparer du overraskende mye drivstoff. Og alt som skal til, er litt enkelt vedlikehold og rutinemessig service.

 

Kettlebell med «kg» skrevet på forsiden

Bli lettere

For hvert ekstra kilo du lesser opp, kan drivstoffeffektiviten din gå ned. Så hold bagasjerommet og baksetet fritt for ting du ikke trenger som kan gjøre bilen tyngre, for eksempel ubrukte golfkøller.

Klokke som viser ti over tolv

Er du på eller av?

Du kommer deg ingen steder ved å la motoren gå på tomgang, men forbrenner fortsatt drivstoff. Når du står i kø, eller når du venter på noen og det går mer enn 10 sekunder, gjør det til en regel å slå av motoren.

 

Girspak

Rolig gjør susen

Jo høyere gir du kjører i, desto lavere blir motorhastigheten, og det kan bedre drivstoffeffektiviteten. Så gir alltid opp et hakk så lenge du kan uten at bilen protesterer.

 

Bil med takboks

Upålitelig blindpassasjer

Å åpne vinduene eller stable sykler og bokser på taket kan ha stor innvirkning på drivstofføkonomien din ved å gi større luftmotstand. Å kjøre fortere vil også øke luftmotstanden og gjøre at bilen bruker mer drivstoff.

Snøflaksymbol i firkant

Intet å tappe, alt å vinne

Som regel vil alt som kan tappe deg for batteri – som bruk av klimaanlegget –, også tappe deg for drivstoff. Men det som verre er, er et batteri i dårlig stand. Så sjekk jevnlig hvordan det er fatt med batteriet ditt. 

 

GPS i bil som viser knappenål på kart

Timing er alt

Å kjøre i sterk trafikk med mye starting og stopping er ikke godt for drivstofføkonomien. Så hvis du må kjøre til jobb, unngå så godt du kan å kjøre i rushtiden; du vil merke stor forbedring i drivstofforbruket.

 

Grønt speedometer på gul bakgrunn

Løft blikket

Se fremover når du kjører. Sakk tidlig på farten ved røde lys, heller enn å stoppe helt, eller øk farten litt før du når foten av en bakke. Alle slike småting kan gi bedre drivstofføkonomi.

 

Fyllepumpe og -dyse

Fylleregelen

Ikke alt drivstoff er make. Bedre drivstoff forbrennes mer effektivt og kan bedre drivstofføkonomien din. Så velg alltid et drivstoff av høy kvalitet. 

 

Grafikk av dekk

Begynn å pumpe

Dekk med korrekt trykk er ikke bare sikrere og varer lenger; de har også lavere rullemotstand og vil dermed totalt sett bedre drivstofføkonomien din.

Mer i Privatkunder og bilister

10 sikkerhetstips

Følg Don Palmers råd og bli en bedre, tryggere sjåfør.

Ta vare på bilen din

Jo bedre du tar vare på bilen din, desto bedre vil den ta vare på deg, og gi deg gode kjøreopplevelser.