Shell og Ducati har konkurrert sammen i MotoGP siden 2003, og oppnådd en pallplassering da teamet debuterte, og vunnet fører-, team- og konstruktør-VM i 2007. Denne sesongen fortsetter historien med både Ducati Corse og Pramac Racing.

Ducati har også vært en viktig komponent i Superbike-VM siden det hele begynte i 1988. Sesongen 2014 markerte starten på enda en periode i vinnermodus takket være et samarbeid som startet så tidlig som i 1999, og som i 2014 allerede hadde bidratt til å bringe det italienske superteamet til seks førertitler og ni konstruktørtitler i i Superbike-VM.

På disse sidene gir vi deg et nærmere innblikk i vårt samarbeid med Ducati, og inviterer deg til å bli med bak kulissene for å se hvordan våre drivstoff og smøremidler blir utviklet og testet under ekstreme forhold på racerbanen, for å komme motorsyklister verden over til gode.

Ducati-fører kjører motorsykkel i høy hastighet på bane ved nattetid

Det tekniske samarbeidet med Ducati

Vi bruker våre erfaringer fra racerbanen til å utvikle våre Shell V-Power-drivstoff til veibruk og våre Shell Advance-smøremidler, slik at motorsyklister verden over kan dra nytte av den spissteknologien som utvikles på banen.

Ved å opprettholde et konstant mål om å tilveiebringe Ducati 100 % pålitelighet samtidig som vi jobber for å optimalisere syklenes motorkraft, har vi oppnådd jevnt gode resultater gjennom hele den tiden samarbeidet har vart.

Andrew Greenall, prosjektleder for Shell Advances tekniske samarbeid med Ducati:
Shells tekniske samarbeid med Ducati er en uvurderlig komponent i vårt arbeid for å utvikle høyytelsesprodukter til veibruk. Vårt samarbeid med Ducati i MotoGP- og Superbike-serien gjør at vi får testet ut våre Shell Advance-smøremidler til motorsykler og våre Shell V-Power-drivstoff i et ultimat testmiljø, og gjør det mulig for oss å overføre de erfaringene vi gjør oss på banen med våre mest innovative og teknologisk avanserte oljer, direkte til våre produkter til bruk på veien.»

Ved kjernen av dette samarbeidet ligger en felles lidenskap for teknologi: Ducati utvikler sine legendariske race- og veisykler, mens Shell jobber for å designe høyytelsesdrivstoff og -smøremidler som motorsyklister verden over kan ha glede av.

Mer i Motorsport

Shell og Scuderia Ferrari

Se hvordan Shells innovasjonssamarbeid med Scuderia Ferrari og de ekstreme forholdene som regjerer i Formel 1® -serien, hjelper oss med å utvikle produkter som også kommer deg til gode som veibilist.

Shell og Ducati

Det vi lærer av våre erfaringer fra racerbanen og det ekstreme testmiljøet vi har til rådighet takket være vårt samarbeid med Ducati Corse-teamet, kommer motorsyklister verden over til gode gjennom våre høyytelsesoljer til veisykler.