Som del av en iherdig og aggressiv jakt på ytelse og prestasjon året igjennom fikk Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen i løpet av sesongen 2015 fylt opp tanken med fem nye kraftige blandinger av Shells V-Power racedrivstoff. De oppgraderingene vi fikk gjort med drivstoffet i 2015, representerer et av de viktigste stegene videre Shell har kommet opp med i løpet av hele den tiden det tekniske samarbeidet med Scuderia Ferrari har vart.

Shells Helix Ultra med PurePlus-teknologi, verdens første motorolje laget av naturgass, bidro også til å sikre at turboladede Ferrari V6 i 2015 ble en av de mest pålitelige kraftenhetene på banen.

Sebastian Vettel fra Tyskland og Ferrari trener frem mot Grand Prix i Formel 1 i Belgia på Spa-Francorchamps

Med denne betydelige ytelsesgevinsten fra Shell, som tilsvarer et imponerende gjennomsnitt på 30 sekunder over en raceavstand, har Scuderia Ferrari inntil i dag kunnet gå opp på podiet 14 ganger, gått av med 3 seire og sikret seg en sterk andreplass i konstruktør-VM i Formel 1 2015.

«Det har alltid vært planen at vi i 2015 skulle legge oss på en mer aggressiv linje med utviklingen av race-drivstoffet vårt Shell V-Power sammenlignet med tidligere år», forklarer Guy Lovett, innovasjonssjef for motorsport i Shell. «Vi tok virkelig lærdom av erfaringene fra 2014, et år preget av ny og innovativ hybridteknologi, og fikk lansert fem nye kraftige blandinger av racedrivstoffet vårt.»

«Vi arbeidet tettere enn noensinne med våre kolleger i Maranello, der vi innlemmet videreutviklingsplanene våre fullt ut for å optimalisere drivstoff–motor-pakken, og det var fantastisk å se alt arbeidet vi la ned, betale seg og bidra til å få teamet tilbake i vinnermodus. Nå fortsetter det harde arbeidet frem mot 2016.»

James Allison, teknisk direktør i Scuderia Ferrari, legger til: «2015 var virkelig et positivt år for Scuderia Ferrari, og sammenlignet med i fjor gjorde vi store fremskritt når det gjelder ytelse, særlig med kraftenheten.»

«De betydelige forbedringene Shell fikk gjort med Shell V-Power og Shell Helix Ultra med PurePlus-teknologi, bidro virkelig til at vi fikk gjort våre egne forbedringer på racerbanen – og ikke bare fikk vi levert mer hestekrefter, men vi fikk dessuten bedre pålitelighet. Det tekniske samarbeidet vi har med Shell, har aldri vært sterkere, og vi ser frem til å fortsette arbeidet sammen med dem i minst fem år til med mål om å vinne flere race og mesterskap.»

Mer i Privatkunder og bilister

Shells rolle i racet

Shells banelab-team står parat på sidelinjen ved alle race, og tar prøver av og tester drivstoffene og smøremidlene gjennom hele racehelgen mens Shell hjelper Ferrari-teamet med motorkraft på veien til suksess.