Vi har utviklet en ny generasjon Shell V-Power racingdrivstoff, i samarbeid med ACO, FIA og produsentene som deltok i LMP1-klassen for prototyper på Le Mans i 2014. Ved å oppnå bedre ytelse med redusert drivstofforbruk på racingbanen legger vi grunnlaget for fremtidens veimodeller.

Det legendariske 24-timersløpet på Le Mans er et av verdens viktigste årlige sportsbilløp, og høydepunktet i VM i utholdenhetsracing. Resten av FIA-VM i utholdenhet, WEC – World Endurance Championship, består av en serie sekstimersløp som strekker seg fra Europa til Midtøsten, Asia og USA.

Med Shell V-Power racingdrivstoffene til bensin- og dieselmotorer som vi utviklet til sesongen 2014 for å bistå de deltakende produsentene i LMP1-klassen for prototyper – Audi, Porsche og Toyota –, oppnådde vi 30 % reduksjon i drivstofforbruket. For å oppnå dette målet og bidra til å drive utviklingen fremover ble det satt inn en kollektiv innsats. Takket være samarbeid på tvers av konkurrerende interesser i feltet kunne alle deltakerne dra nytte av Shells V-Power racingdrivstoff, som forenet hastighet og bærekraft i en mer spektakulær oppvisning enn noen gang.

  • 24-timersløpet på Le Mans er motorsportverdens mest berømte døgnet rundt-løp, som går kontinuerlig i 24 timer – natt som dag.
  • Shells forskere og deltakende team arbeider sammen for å sikre en imponerende sportsbiloppvisning som også gagner verden utenfor racerbanen, med fordeler for neste generasjons veigående teknologi.
  • Med mangfold i høysetet vises både bensin- og dieselteknologi frem i et felt bestående av både fullblods sportsprototyper og produksjonsbaserte grand tourere.

Mer i Privatkunder og bilister

Shells drivstoff

Sjekk ut Shells unike serie drivstoff, og få innblikk i den teknologiske ekspertisen som følger med hver dråpe.