Shell har vært en teknologisk pioner i mer enn et århundre. I dag er vi en av de største investorene i forskning og utvikling blant internasjonale olje- og gasselskaper, og bruker mer enn USD 1 milliard i året for å konvertere ideer til kommersielt levedyktige teknologier.

Forskere og vitenskapsfolk på våre anlegg for forskning og utvikling over hele verden, jobber på tvers av tidssoner for å utvikle banebrytende innovasjoner. Disse varierer fra drivstoff og smøremidler som hjelper kundene å bruke mindre energi, til verdens største, flytende produksjonsanlegg for å frigjøre og kondensere naturgass i havet , Prelude FLNG.

Vi jobber med styresmakter, akademikere i verdensklasse og industrispesialister, og vi deler ideer og ekspertise med partnere i og utenfor energisektoren for å drive innovasjonen fremover. Åpen innovasjon kan bidra til å fremskynde og levere mer kosteffektive utviklinger i områder innenfor naturgass, biobrensel, solenergi, vannbehandling, CO2-behandling og energieffektivitet.

Vi utvikler også innovative måter å gjøre driften vår mer effektiv på og bidra til å styre vannforbruk og utslipp av karbondioksid (CO2).

La oss presentere vår tekniske sjef og sjefsforskere

Les mer om hvordan vi skaper innovasjon over hele verden

Mennesker som går gjennom den underjordiske modellen

Finne mer energi

Epoken der det har vært enkelt å finne olje og gass, er i ferd med å avsluttes. Vi utvikler nye teknologier for å finne reservoarer som en gang var usynlige, for eksempel på dybder på mer enn 3 000 meter, eller skjult under tykke lag med salt dypt under havbunnen.

Les mer om hvordan vi oppdager skjulte ressurser under overflaten

Frigjøre mer energi

Når vi beslutter å investere i et oljefelt, er det vår oppgave å bore brønnene og produsere energien så trygt og effektivt som mulig, med minimal effekt på miljøet. For å oppnå disse målene, fortsetter vi kontinuerlig å utvikle nye teknologier og forbedre sikkerhetsprosessene våre, og anvende de samme globale standardene på alle våre brønndesign og driftsprosedyrer.

Våre innovasjoner inkluderer teknologi for å få en større olje- og gasstrømning fra dypere brønner, slik at vi kan få tilgang til ellers uøkonomiske ressurser: mindre, smidigere boreskip som borer raskere og bruker mindre drivstoff enn sammenlignbare skip; smarte olje- og gassfelt utstyrt med sensorer for å overvåke produksjonen i sanntid, og mobile borerigger som borer raskere og mer effektivt på land enn konvensjonelle rigger.

For å finne disse ressursene samler vi og bearbeider enorme mengder data fra sensorer for å produsere et nøyaktig geologisk kart over stedet vi søker på. Deretter konverterer vi dataene til bilder som så kan analyseres og tolkes raskt og effektivt. Det er denne evnen til å visualisere og tolke som ligger bak våre største suksesser innen olje- og gassleting.

Oppdag hvordan vi frigjør nye ressurser med avanserte teknologier

Utnytte ressurser best mulig

Når et oljefelt kommer i produksjon, har det nok trykk i seg til å presse oljen opp gjennom brønnene helt naturlig. Men over tid synker trykket i feltet og oljestrømmen avtar. Vi har utviklet bedre teknikker for oljegjenvinning (EOR) for å hjelpe oss å utvinne ytterligere 5-30 % av oljen som finnes der, som øker det generelle gjenvinningsnivået fra feltet til 50-70 % eller til og med høyere.

Les mer om teknikkene for å få ut mer energi

Mer innen energi og innovasjon

Fremtiden for energi

Vi bruker vår ekspertise, teknologi og innovasjon til å levere mer og renere energi for verdens voksende og blomstrende befolkning.

Innovasjon i fellesskap

Har du en god idé eller innovativ teknologi? Vi er på utkikk etter kreative mennesker, bedrifter og organisasjoner som vi kan samarbeide med.