Shell Mortensrud er vår største stasjon i Norge, det blir derfor spennende å kunne tilby lademuligheter her, sier retail-direkør i St1|Smart Fuel AS, Anita Sørlundsengen. Hun var til stede for å åpne ladestasjonen sammen med kollega og nettverksdirektør Oscar Sandstrøm, og leder i Fortum Charge & Drive, Jan Haugen Ihle.

Vi ønsker å være det naturlige stoppestedet langs veien og med et økende antall elbiler, tester vi nå om ladestasjoner bør være en del av energimiksen vi tilbyr. Vi håper kundene setter pris på tilbudet, for allerede nå ser vi på mulighetene for videre utrulling, forteller Sørlundsengen.

God beliggenhet

Dette er helt gull, utbryter en entusiastisk retailer Lars Gunnar Svendsen. Han har for anledningen måket plassen fri for snø og gleder seg stort til å ta imot elbilistene. Svendsen forteller at Shell Mortensrud har en god beliggenhet med tanke på strømfattige elbiler.

Det er ofte kø frem til Skullerud-dumpa, og vår stasjon ligger rett etter. Mange har kanskje brukt mer strøm enn planlagt, så da kan det være lurt med litt påfyll før en kjører videre, forteller Svendsen.

Stor etterspørsel på Mortensrud

Selv om åpningen av ladestasjonen offisielt var 10.mars, har enkelte av pumpene allerede vært i drift i over en uke. Dette har kunder lagt merke til og de ansatte på stasjonen kan fortelle om stor interesse.

Mange kunder har etterspurt et tilbud om lading her. I tillegg har vi hatt flere som har ringt oss den siste uken for å høre om når det åpner, så det er helt tydelig noe folk har venta på. Ettersom noen av pumpene har vært i drift den siste uka, har vi hatt mye trafikk på disse, forteller daglig leder Iltaf Hussain.

Lademuligheter for alle typer elbiler

Ladestajonen vil tilby lademuligheter for alle typer elbiler, og hurtiglading med både Chademo og CC. I tillegg vil stasjonen ha to Chademo-adaptere for Tesla Model S liggende for de som trenger dette. Som betalingsmiddel kan kundene benytte Fortums egen ladebrikke, Elbilforeningens ladebrikke eller SMS.