Jump menu

Main content |  back to top

Suksess på arbeidsplassen innebærer ofte samarbeid for å finne den rette balansen.

Suksess på arbeidsplassen innebærer ofte samarbeid for å finne den rette balansen.

Ønsker du å oppfylle potensialet ditt i et selskap som gir deg den fleksibiliteten du trenger? Se etter den neste jobben din hos oss.

Fantastiske karrierer, fantastiske foreldre 

Se hvordan våre ansatte finner den rette balansen hos Shell

Definere prioriteter – Roger Hunter

Etter at barn nummer to kom til verden, valgte Roger Hunter firedagers-uke for å kunne tilbringe mer tid med den voksende familien sin. I begynnelsen forsøkte han å gjøre fem dagers arbeid på bare fire, men han fant snart ut at det ikke var løsningen. De to årene han jobbet deltid gjorde Roger i stand til å bruke tiden mer effektivt i sin nåværende rolle som GM for Alternative Energy and Fuel Development Strategy. Han jobber nå heltid, men med fleksibilitet til å levere og hente barna på skolen et par ganger i uken.

“Jeg lærte å prioritere, å si nei oftere, og få mer orden og struktur på arbeidsflyten min.”

Definere prioriteter – Roger Hunter
Dele ansvar på tvers av grenser – Maroesja Boorsma

Dele ansvar på tvers av grenser – Maroesja Boorsma

Å arbeide i en jobb-delende rolle krever både smart teknologi og en kreativ tilnærming. Maroesja og kollega Catherine jobber innen samme kategori, men i ulike land. Den ene er i London, den andre i Nederland. Sammen skapte de en rolle med fleksibilitet til å velge når og hvor de gjør jobben ferdig, noe som gir dem en tilfredsstillende jobb, samtidig som de har balanse med livet der hjemme.

“Jeg føler meg veldig heldig som kan jobbe deltid og fleksibelt. For meg skaper dette perfekt balanse mellom å ha en tilfredsstillende rolle i Shell Tax som gir meg mye, og kunne bruke nok tid med mine fire små barn.” - Maroesja

Karriere og familie – Krista van Oudheusden

Mange av dagens arbeidende mødre bekymrer seg for at karrieren skal flate ut fordi de valgte å stifte familie. Dette var en av Krista van Oudheusdens bekymringer, inntil hun fant ut at jobben hennes involverte en del fjernarbeid i Storbritannia, Nederland, India og Singapore. I tillegg til den virtuelle tilnærmingen, fant hun ut at teamet hennes var åpent for fleksible arbeidsmåter innen prosjektledelse. Tidsstyring er hemmeligheten bak suksessen hennes, og dermed kan hun både møte prosjektkravene og dra hjem kl. 17.00 for å være sammen med barna.

“Fleksibilitet handler ikke bare om å legge til rette for kvinner. Det at vi har så mange ulike mennesker involvert, med ulike erfaringer og synspunkter, gjør at vi får bedre beslutninger.”

Karriere og familie – Krista van Oudheusden

Deltids VP, heltidssuksess – Maggie van’t Hoff

Maggie van’t Hoff er en del av en voksende gruppe karrieremennesker som jobber deltid samtidig som de stiger i gradene. Etter at barn nummer tre ble født, ba hun om redusert arbeidstid for å kunne være mer sammen med familien. Det var i 2009, og siden er hun blitt forfremmet to ganger, samtidig som hun har jobbet firedagers uke. Hun leder nå Shell Retails IT strategy, delivery, and operations, med overoppsyn over mer enn 45 000 utsalgssteder i 80 land. Maggie sier suksessen hennes skyldes evnen til effektiv prioritering og til å sette klare grenser.

“Forfremmelse handler blant annet om å levere det du sier du skal levere. Du må vise at du er i stand og har kapasitet, uansett hvor mange timer i uken du jobber. ”

Deltids VP, heltidssuksess – Maggie van’t Hoff
Å ta samtalen om å jobbe deltid – Joyce Loh

Å ta samtalen om å jobbe deltid – Joyce Loh

Som rådgiver innen Organisational Effectiveness forstår Joyce Loh hva som er nødvendig for å skape en effektiv arbeidsflyt og levere fantastiske resultater. Hun brukte kunnskapen og erfaringen hun hadde til å ta samtalen om deltid med teamet sitt og skape en deltidsstilling for seg selv, slik at hun kunne tilbringe fredagene med familien. Ved å sette klare grenser og overholde forpliktelsene til både familien og jobben, har Joyce forbedret teamets organisatoriske effektivitet slik at de nå kan jobbe uten henne. Det at teamet hennes nominerte henne til en Work-life Balance Award viser at opplegget fungerer bra for alle parter.

“Det at jeg er borte fra jobben en dag i uken, tvinger meg til å bygge opp mine kollegers organisatoriske effektivitet”

Delt ansvar – Bernd van den Brekel

Å oppdra en familie handler om kompromiss, ikke offer, og for å støtte sin kones avgjørelse om å fortsette å arbeide, jobbet Bernd van den Brekel deltid i sin rolle innen Research and Development i Shell. Sammen tok de ansvar for å ta vare på de tre barna, og Bernd kunne fortsette å levere det han skulle ved å fordele 90 prosent av jobben sin på en firedagers uke. Hans evne til å skape en god balanse mellom arbeid og privatliv hindret ham ikke i å bli forfremmet til Learning Manager for Wells.

“De fleste ledere vil gjerne hjelpe og er villige til å finne løsninger som er til gjensidig nytte for den ansatte og selskapet.”

Delt ansvar – Bernd van den Brekel