Agnete

Johnsgaard-Lewis er opprinnelig fra Jessheim og er sivilingeniør i kjemi og prosessfag. Gjennom karrieren har hun hatt en rekke tekniske og kommersielle roller i Shells globale virksomhet. Siden hun sist arbeidet i Norge, har Johnsgaard-Lewis ledet forbedringsprogrammer i Brasil og hatt ansvaret for teknologiutvikling og digitalisering i den globale dypvannsporteføljen, som styres fra Houston. Nå flytter hun hjem, og har klare mål om å skape ny vekst for Shell i Norge.

- Det blir ingen dramatiske endringer fra den kursen som er staket ut med Rich Denny. Vi skal drive våre operasjoner trygt og bærekraftig, og forvalte våre langsiktige posisjoner i Ormen Lange og Troll på beste måte. I tillegg ønsker å fornye vår portefølje i Norge. Olje og gass kommer til å være vår hovedvirksomhet i lang tid, men vi  vil også være en partner for Norge i utviklingen av fornybar energiproduksjon og CCS, sier Johnsgaard-Lewis. 

Med seg til Stavanger har hun ektemann og to sønner, som fremover kan glede seg over kortere avstand til besteforeldre.

For Rich Denny venter oppgaver ved Shells hovedkontor i Haag. 

- Agnete er en fantastisk person og  leder, og jeg er trygg på at virksomheten her er i de beste hender. Samtidig må jeg få takke kolleger og mange gode partnere i industri og samfunn for fantastiske år her, sier Rich Denny, som kom til Norge i 2016.

I løpet av sommeren har A/S Norske Shell også skiftet styreleder. Tor Arnesen har valgt å tre tilbake, og Tom Melbye Eide har tatt over rollen. Melbye Eide er juridisk direktør for Shell´s globale oppstrømsvirksomhet, og kom til selskapet gjennom oppkjøpet av BG-gruppen. Melbye Eide kommer opprinnelig fra Karmøy i Rogaland. 

Media kontakt: Jan Soppeland, Direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt, på tlf 93612222 eller epostjan.soppeland@shell.com