Agnete Johnsgaard-Lewis (til venstre) sammen med etterfølger Marianne Olsnes.
Agnete Johnsgaard-Lewis (til venstre) sammen med etterfølger Marianne Olsnes.

Agnete Johnsgaard-Lewis har hatt sjefsrollen i Norske Shell siden august 2019. Hun er nå utpekt som ny leder for Shells omfattende virksomhet i Brunei, der selskapet har over 4000 ansatte og engasjerer et enda større antall kontraktører.

– Skiftet kom tidlig og jeg hadde sett frem til flere år i Norske Shell, men jeg er trygg på at jeg overlater virksomheten vår i de beste hender. Marianne kjenner Norske Shell inn og ut, sier Johnsgaard-Lewis, som kommer fra Jessheim.

Marianne Olsnes (47) kom til Shell i 2002 med mastergrad som reservoaringeniør og en MBA fra Erasmus University i Rotterdam. Hun har siden hatt en rekke tekniske og ledende roller i og utenfor Norge. Det siste året har Olsnes ledet digitaliseringsarbeidet i Shells globale teknologi- og prosjektdivisjon.

– Jeg ser frem til å komme «hjem» til Norske Shell. Det er et selskap bestående av fantastisk dyktige folk. Vi har svært solide posisjoner på Norsk sokkel, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Olsnes.

Olsnes er opprinnelig fra Andøya i Nordland og overtar formelt som administrerende direktør i A/S Norske Shell 20. Juli.