Vi stiller spørsmålene som skal gi en bred og god diskusjon om mangfold, inkludering og rettferdighet i arbeidslivet

Seilbåter ved bryggen under Arendalsuka
Foto: Mona Hauglid, Arendalsuka.

Norge blir av mange sett på som et "privilegiets land" - i kraft av vår politiske stabilitet, velferdssystem og tilgjengelige naturressurser. Samtidig møter mange enkeltpersoner og grupper i samfunnet vårt fortsatt barrierer for muligheter og inkludering i arbeidslivet og samfunnet for øvrig.

På Arendalsuka, mandag 14. august kl. 1600, vil dette danne utgangspunktet for samtalen under Shell og Universitetet i Stavanger sitt arrangement «Fairness in the land of privilege: Why does it matter and how do we make it happen?“

Sammen med den sør-afrikanske og anerkjente sosiologiprofessoren Sarah Hean ved Universitetet i Stavanger, inviterer Norske Shell til diskusjonspanel om temaene mangfold, rettferdighet og inkludering.


Blant paneldeltakerne er Statssekretær Tomas Norvoll (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet; Mark Wildon, styreleder i Norske Shell; Birol Bilgin, IT konsulent som kom til Norge som flykting og representerer organisasjonen Mangfoldhuset i Oslo; og Martine Eliasson, politisk rådgiver i Uloba (Independent Living) som jobber for funksjonshemmedes rettigheter og muligheter.

Dialogen skjer i Stavanger-teltet, ytterst ved Langbryggen – hjertelig velkommen!

Les mer om arrangementet på Arendalsukas nettside.

Mangfold i havvind-industrien

Administrerende direktør i Norske Shell, Marianne Olsnes, og flere andre aktører med relasjon til havvind, deltar også i en debatt rundt et tema som engasjerer oss i Shell. Det handler om mangfold i havvind-industrien, og retter søkelyset på likestilling.

Seminaret har fått tittelen; Blås i blå blazere: Mangfold i havvind.

«På verdens mange havvindkonferanser blir man møtt av blå blazere. Skal vi ikke heller begynne med blanke ark og fargestifter til?» spør arrangørene Norwegian Offshore Wind, DNV og ABB.

Dette skjer torsdag den 17. august kl. 1200.

Les mer: Blås i blå blazere: Mangfold i havvind.