Vi jobber tett sammen med lokalsamfunn også for å forstå deres bekymringer og finne ut hvordan vi kan støtte. Vi tar sikte på å unngå eller redusere eventuelle negative effekter og kontrollere dem som kan være uunngåelig.

Ved å engasjere oss åpent med lokalsamfunn kan vi identifisere hvordan og hvor vi kan implementere bærekraftige fordeler. Dette gjør vi på mange måter: ved å skape nye arbeidsplasser, oppmuntre lokale bedrifter til å bli med i leveringskjeden vår, og levere nyttig kompetanseopplæring.

Lær mer om hvordan vi jobber med lokalsamfunn over hele verden

Kvinne som lager mat på en komfyr i Nigeria

Tilgang til energi

I Shell kan vi bruke våre sentrale forretningsferdigheter og tekniske ressurser til å spille en aktiv rolle i forbedring av lokalsamfunnenes tilgang til energi, spesielt i områder der vi jobber – for eksempel Afrika sør for Sahara og Asia-Stillehavsområdet. 

Vårt arbeid med tilgang til energi tar sikte på å gi lokalsamfunn trygg, pålitelig og rimelig energi som kan fremskynde økonomisk utvikling og gi et bedre helsevesen, bedre utdanning og levegrunnlag. Vi har foretatt oss en rekke energitilgangsprosjekter over hele verden, med totalt millioner av dollar i investering. Disse prosjektene inkluderer industribelysning, strømgenerering og små nettanleggsprosjekter.

Utforsk mer om vårt arbeid med global tilgang til energi

Lokal sysselsetting og foretak

Shell bidrar til lokal økonomisk vekst i land der vi har virksomhet. 

Dette gjør vi på en rekke forskjellige måter: gjennom direkte ansettelse, gjennom våre leveringskjedeaktiviteter, ved å samarbeide med styresmakter og partnere for å bidra til å skape arbeidsplasser, og ved å støtte utviklingen av lokale bedrifter eller leverandører.

Der det trengs, tilbyr vi ytterligere opplæring for å forbedre nivået av ferdigheter og teknisk ekspertise i en leverandørs arbeidsstyrke.

Shell LiveWIRE-programmet hjelper unge entreprenører til å starte sin egen bedrift og stimulere til lokal økonomisk vekst i forskjellige land.

Lær mer om hvordan vi støtter økonomisk vekst

En forelder som holder barnet sitt

Samfunnshelse

I dag er det millioner av mennesker over hele verden som ikke har tilgang til medisinsk behandling. I noen land hvor vi jobber, kan tilgang til helsevesen være begrenset eller utilstrekkelig.

For å bidra til å håndtere disse utfordringene driver vi forskjellige prosjekter som gir tilgang til tilfredsstillende helsetilbud i lokalsamfunn, ofte i samarbeid med lokale ikke-statlige organisasjoner eller utviklingsorganer.

Få mer informasjon om våre samfunnshelseprosjekter over hele verden

Utdanning

Utdanning kan åpne døren til muligheter og hjelpe mennesker til å bygge en bedre fremtid.

Vi driver flere prosjekter over hele verden for å gi flere mennesker muligheten til en god utdanning for å hjelpe dem å bygge en bedre fremtid for seg selv.

Les mer om våre globale initiativ innen utdanning

Mer om bærekraft

Hva bærekraft betyr hos Shell

For Shell betyr bærekraft å gi nødvendig energi til en voksende befolkning samtidig som at mennesker, deres sikkerhet og miljøet respekteres.

Miljø

Shell leverer energi på en ansvarsfull måte, og hjelper verden å bevege seg i retning av en fremtid der energien som brukes, medfører minimal effekt på jorda.