«Jeg så ikke for meg at jeg skulle jobbe med det jeg gjør nå, da jeg gikk på universitetet, men jeg antar det hjelper å ha et åpent sinn når det gjelder karrieremuligheter etter fullførte studier – det finnes ingen øvre grenser. Jeg tok en Bachelor of Engineering (Hons.) og en Master of Science i Electrical and Electronics Engineering ved Universiti Teknologi PETRONAS, og antok at jeg kom til å få meg en forskningsstilling et sted. Arbeidet jeg har gjort i Shell Graduate Programme har omfattet detaljert utforming, idriftsettelse og oppstart av undergrunnskontrollsystemer, samtidig som jeg har jobbet tett sammen med forskjellige andre fagområder.

Shell Malaysia hadde flere utstillinger ved universitetet mitt, så det var slik jeg ble oppmerksom på Shell Graduate Programme og begynte å interessere meg for selskapet. Shell har et veldig godt rykte i Malaysia, siden de er et Fortune 500-selskap, samtidig som det har virksomheter i hele verden, derfor følte jeg at det kunne være internasjonale muligheter for meg her.»

Reelle arbeidsoppgaver fra dag én

Jeg ble innrullert i Shell Graduate Programme i 2011, men jeg føler at jeg har utviklet meg utrolig mye siden da, fordi jeg har jobbet på så mange forskjellige prosjekter. Da jeg begynte i Shell, jobbet jeg på Prelude FLNG de første to årene. Når prosjektet er fullført, vil det bli verdens første flytende LNG-prosjekt, og det vil kunne brukes til å utvinne nye energiressurser utenfor vestkysten av Australia.

Jeg fikk reelle arbeidsoppgaver og var med å bidra fra første øyeblikk. Men du blir ikke overlatt til deg selv. Når du er ny, får du veiledning og du kan be om tilbakemeldinger og hjelp. Jeg fikk også tildelt en teknisk veileder.

Problemløsning på 1200 meters dyp

Da jeg jobbet på Prelude FLNG, var det på de første stadiene av gjennomføringsfasen, så arbeidet mitt bestod i å utforme det integrerte undergrunnskontrollsystemet og foreta grundige tester. På Gumusut-Kakap, Shells første dyphavsprosjekt i Malaysia, er havet opptil 1200 meter dypt. Vi nådde et punkt hvor all utforming og gjennomgang var fullført, og undergrunnskontrollsystempakken var installert offshore. I oktober 2014 ble den første oljen utvunnet.

Jeg tilbrakte tiden min på plattformen med å utføre ferdigstillelsestester og grensesjikttester for å sikre at pakken var klar og kommuniserte problemfritt med det sentraliserte kontrollsystemet da plattformen ble startet. Det er det som er så spennende – det er alltid noe som må løses.

«Du lærer av å løse problemer.»

Prashanthini Sunderan

Det forventes at Gumusut-Kakap vil produsere tilsvarende 135 000 fat med olje per dag. Det er stort for Malaysia.

«Jeg valgte en stilling i Shell Graduate Programme for å gi meg selv en utfordring, og det har vært en bra opplevelse. Jobben har overgått mine forventninger.»

Prashanthini Sunderan

Mer i Studenter og nyutdannede

Shell Graduate Programme

Du kan søke direkte på graduateprogrammet via denne siden.

Fordeler ved å jobbe for Shell

Oppdag fordelene ved å jobbe for Shell, alt fra enestående opplæringsprogrammer til flere muligheter til samarbeid og nettverksvirksomhet.