Avslappet portrett av Calum Nicol
Calum Nicol, Process Engineer, Storbritannia

Hvordan hørte du først om Shell Graduate Programme?

Jeg søkte på Assessed Internship Programme, og det var sånn jeg fikk vite om Shell Graduate Programme. Jeg hadde en fantastisk mulighet til å finne ut mer om Shell, og som fremtidig ingeniør hadde jeg Shell øverst på ønskelisten. Det som appellerte mest til meg, var det store utvalget spennende teknologier man får jobbe med hos Shell, i tillegg til den graden av tillit og ansvar som nyutdannede gis i sitt daglige arbeid.

Hva husker du best fra din første dag hos Shell?

Jeg husker at jeg var spent og nysgjerrig da jeg ankom kontoret i Aberdeen, og gledet meg til å finne ut hva jeg skulle gjøre, hvem jeg skulle jobbe med og hva slags spennende verktøy jeg skulle bruke.

Jeg hadde mange «oj, dette var mye informasjon å håndtere på én gang»-øyeblikk i løpet av dagen, men alle jeg traff, var utrolig hyggelige og ivrige etter å hjelpe meg til å finne meg til rette!Jeg gikk fra å være universitetsstudent til oppstrømsstudent. Den umiddelbare innvirkningen jeg kunne ha på produksjonen, ble en viktig motivasjon for meg, og jeg kunne knapt vente til neste dag.

Hva liker du best med rollen din?

Menneskene! Jeg jobber som produksjonsingeniør på et større prosjekt som har som mål å konvertere assosiert gass fra et oljefelt i nærheten til en ren og pålitelig gassforsyning som skal gi strøm til en by i utvikling, samtidig som vi skaper mest mulig flytende produkt. Som kjemiingeniør er det utrolig tilfredsstillende å jobbe på et prosjekt som kan få så stor positiv innvirkning på både miljø, samfunn og økonomi. Det som motiverer meg og gjør opplegget til en suksess, er følelsen av å nå prosjektmål gjennom å være en del av et teknisk og flerkulturelt team hvor alles meninger verdsettes og respekteres.

Hvis du var en superhelt med energi som spesialområde, hva ville superkraften din være og hvorfor?

Med min oppvekst og bakgrunn fra Aberdeen, kan det bare være én energirelatert superkraft som er aktuell, og det er å kunne utløse varmeenergi bare ved å tenke på det! Ikke bare ville det gitt meg lavere strømregninger, men jeg ville blitt veldig populær blant vennene mine.

Har Graduate Programme-perioden inspirert deg til en karriere i energiindustrien? Hva blir neste skritt på veien for deg?

Jeg har blitt inspirert til en videre karriere i energiindustrien både på grunn av rollen jeg har og de områdene jeg har jobbet innenfor i Shell, men også fordi jeg har sett med egne øyne hvordan jeg kan bidra i og påvirke industrien. Det er utrolig viktig – etter hvert som energi blir en stadig viktigere global ressurs finnes det ikke et bedre sted å bidra enn i et av verdens største energiselskaper.

Mer i Studenter og nyutdannede

Shell Graduate Programme

Du kan søke direkte på graduateprogrammet via denne siden.

Fordeler ved å jobbe for Shell

Oppdag fordelene ved å jobbe for Shell, alt fra enestående opplæringsprogrammer til flere muligheter til samarbeid og nettverksvirksomhet.