Portrett av Jan Olav Opstad som er operasjonsleder på Nyhamna

«Hvis du vil utfordre deg selv, så har du en god mulighet for å gjøre det i Shell»

Jan Olav Opstad, operasjonsleder på Nyhamna

Det er ikke mye i den norske Shell-historien Jan Olav ikke har kjennskap til. Han har nemlig vært en sentral del av selskapet siden 2005 og har erfart både små og store begivenheter. Han har hatt personalansvar for en rekke ansatte og han har egentlig, langt på vei, skapt sin egen arbeidshverdag. Den som han har nå. Det er han godt fornøyd med.

Med hjerte for firbeinte

Det forteller Jan Olav, 53 år, som i kjent stil har ordnet seg en hverdag som ikke bare er travel mellom 8 og 16 – men som er vel så travel mellom 16 og 8.
– Hvor skal vi begynne? Spør han og ler.

Han har grudd seg litt. Hva i all verden vil vi vite? Men jo, altså, han har en samboer som elsker katter og som tar seg av byens løse varianter. I massevis. Det er ikke hans business, men likevel – han blir jo glad i dem han også.

– Den sist ankomne har bodd 12 år på gaten i Molde! Ja vi snakker fortsatt om en katt altså - det er ganske sprøtt, at han nå bor hos meg, ler Jan Olav, for han er egentlig en hundemann!

Datteren er kjørt til folkehøyskolen og 50-tallshuset som han ivrig har pusset opp, med originale detaljer, begynner å likne et hus igjen.

– Jeg liker å gjøre ting selv, og da tar det gjerne litt lengre tid. Men nå er alle fornøyd, både husfruen, kattene og jeg! Kun ett minutts spasertur til Moldetorget og utsikt til hav og himmel.

Juss etter middag

Han får fred i sjelen når han er ute og lufter motorsykkelen. Og i sommer har han hatt tid til å kjøre en del. Og det er bra, for når han setter seg ned med sin pågående bachelor i politikk, juss og administrasjon, etter jobb, så kan det komme godt med å ha konsentrasjonen vendt inn mot paragrafer og regler, og ikke ut, mot en fristende landevei.

Til tross for at han hevder å være glad i action, så har denne moldenseren en forsiktig framtoning. En klok, behagelig og vennlig fyr. Ikke rart han er en respektert leder i organisasjonen.

Og veien ble til omtrent slik;

– Som ung ville jeg ta elektro, men jeg ville ikke bli huselektriker. Dermed ble det automasjon og fagbrev som ble tatt ved Hustadmarmor etter fire år.

Etter flere år i forsvaret som befal fikk Opstad jobb som driftsingeniør for Nycomed, og deretter jobbet han med salg hos malergiganten Jotun.

– Da jeg ble ansatt i Shell for 19 år siden, var Nyhamna fortsatt på tegnebrettet og øya Gossen var vel ikke et sted man dro uoppfordret til, sier han og humrer fra kontoret på Nyhamna.

Men så feil kan man altså ta!

Du er kanskje også interessert i:

Omgitt av gode Shell-folk

Hadle Vaage har jobbet i Shell i 18 år, og mener å ha hatt det knallkjekt i løpet av denne tiden. I en jobb som stadig har vært i utvikling, vært inspirerende og innebåret mange gode relasjoner med kloke og kjekke ansatte.

– Jeg er glad i folk, og i Shell har jeg vært heldig å få jobbe med veldig mange flinke medarbeidere som jeg har lært mye av.

Best både over og under overflaten

Ole André Hammerøy disponerer tiden godt og sørger for at livet inneholder mer enn jobb med spenning, bokstavelig talt.

Fikk drømmejobb i Brasil

– Det har alltid vært en drøm å få reise til Brasil med familien og jobbe i en periode, og nå skjer det faktisk, sier Elisabeth Undeland, senior reservoaringeniør i Norske Shell. De neste fire årene blir preget av sol, varme og spennende jobbutfordringer.

Verdensmannen Aksel

– Dette er jo et drømmeprosjekt. Det er fremtiden, og en viktig del av løsningen på klimautfordringene vi står i, sier Aksel Plener, for tiden utleid fra Shell til Northern Lights.